Serie A: Juventus slavio u Firenzi, Mandžukić i Kalinić strijelci, Buffon obranio Kaliniću jedanaesterac

Nedjelja, 24. travnja 2016. 22:38 Napisao/la  SC

Utakmica 35. kola: Fiorentina - Juventus 1:2

Nogometaši Juventusa bili su uspješniji na gostovanju u Firenzi i pobijedili sa 2:1. kalinić je imao priliku za izjednačenje u posljednjoj minuti utakmice sa bijele točke, no vratar Buffon je obranio.

Obje momčadi otvorile su susret golovima koji su bili poništeni zbog zaleđa. Prvo je Khedira pogodio u 16., a zatim Bernardeschi u 20. minuti.  
Juventus je poveo u 39. minuti, Pogba je glavom prebacio loptu na nogu Mandžukića koji dovodi goste u vodstvo. U 44. minuti priliku za izjednačenje imao je Alonso, ali je lopta otišla uz lijevu stativu. Pogba je u 55. minuti sam odradio sve, no završni udarac otišao je pored gola. Kalinić je u 61. ciljao donji lijevi kut, ali vratar Buffon odbija u korner.

Fiorentina je izjednačila u 81. minuti. Kalinić je iskoristio na najbolji način pogrešku gostiju i pospremio loptu u mrežu. No, veselje domaćih bilo je kratkog vijeka jer samo dvije minute kasnije Juventus opet vodi, Morata se najbolje snašao i odbijenu loptu poslao u gol.  

Cuadrado je skrivio kazneni udarac u 89. minuti. Izvođač za Fiorentinu bio je Kalinić koji nije uspio pogoditi izjednačenje u 90. minuti utakmice. Vratar Buffon je predvidio Kalinićevu namjeru da puca u donji desni kut i obranio, a na dobijenu loptu natrčao je Bernardeschi, ali Buffon je i to obranio.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Kalinić se mogao proslaviti, no pucao je glavom, a lopta je odsjela na prečki.

FIORENTINA: Tatarusanu, Tomović, Rodriguez, Astori, Alonso, Badelj, Valero, Tello (61 Fernandez), Iličić (53 Zarate), Bernardeschi, Kalinić

JUVENTUS: Buffon, Barzagli Bonucci, Rugani, Lichtsteiner (88 Cuadrado) Khedira, Lemina, Pogba (84 Asamoah), Evra, Dybala (70 Morata), Mandžukić

Utakmica 35. kola: Fiorentina - Juventus 1:2 (Kalinić 81/ Mandžukić 39, Morata 83)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.