TALIJANSKO PRVENSTVO

Napoli pobijedio Juventus, Roma svladala Carpi

Subota, 26. rujna 2015. 22:57 Napisao/la  SC

Rezultati 6. kola: Napoli - Juventus 2:1, Roma - Carpi 5:1

Roma je bila ogroman favorit protiv Carpija u 6. kolu Serie A, a taj status je opravdala protiv momčadi s dna ljestvice, bilo je čak 5:1. Prekrasan gol zabio je bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, a bila je to tek treća prvenstvena pobjeda Rimljana ove sezone.

Vučica je povela u 24. minuti preko Manolasa, a samo četiri kasnije zabio je Pjanić. Bio mu je to peti prvenstveni nastup i drugi gol. Prekrasno je pogodio s osamnaest metara iz slobodnog udarca, preko živog zida, ali u golmanovu stranu.

Gervinho je u 31., činilo se, potvrdio pobjedu, ali su tri minute kasnije gosti smanjili zaostatak preko Borriella. Na poluvremenu je u svlačionici ostao Edin Džeko, zamijenio ga je Totti. Riječ o ozljedi, odnosno o istegnuću ligamenata desnog koljena. Inače, i Totti se ozlijedio i neće ga biti mjesec dana.

Nakon samo šest minuta Salah je zabio za 4:1, a 'petarda' je odjeknula nakon pogotka Dignea dvadeset i dvije minute prije kraja.

Serie A - 6. kolo

Roma - Carpi 5:1 (Manolas 24, Pjanić 28, Gervinho 31, Salah 51, Digne 68/Borriello 34)

ROMA: De Sanctis - Maicon, Manolas, De Rossi, Digne - Pjanić, Keita (21 Vainqueur), Nainggolan - Gervinho, Džeko (46 Totti, 55 Iturbe), Salah

CARPI: Brkić - Gagliolo, Romagnoli (46 Di Gaudio), Zaccardo - Letizia, Bianco, Cofie, Fedele (55 Lazzari), Gabriel - Matos, Boriello (71 Lasagna)

Napoli je još jedan od klubova koji je otkinuo popriličnu količinu bodova Juventusu, na jugu Apeninskog poluotoka bilo je 2:1 u korist domaćina a za Juventus zbog ozljede nije igrao Mario Mandžukić. Nije nastupio niti Ivan Strinić u momčadi Napolija.

Lorenzo Insigne zabio je za 1:0 u 26. minuti, odlično je tukao s ruba šesnaesterca i gostujući vratar nije imao šansi. Gianluigi Buffon kapitulirao je i u 62. minuti kada je Gonzalo Higuain sjajno završio svoju solo-akciju, sjurio se u šesnaesterac, "provozao" zadnju liniju crno-bijelih i matirao iskusnog vratara.

Samo minutu kasnije izjednačio je Paulo Dybala nakon odlične asistenije Marija Lemine. Dobro je naciljao donji desni kut iz blizine.

Napoli - Juventus 2:1 (Insigne 26, Higuain 62/Lemina 63)

NAPOLI: Reina - Hisaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamsik (80 Lopez) - Callejon, Higuain (85 Gabbiadini), Insigne (40 Mertens)

JUVENTUS: Buffon - Padoin (89 Alex Sandro), Bonucci, Chielini, Evra - Pogba, Hernanes (64 Cuadrado), Lemina - Preyra - Zaza, Dybala (71 Morata)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.