Serie A: Inter remizirao sa Cesenom, Kovačić ušao u igru, Brozović sjedio na klupi

Nedjelja, 15. ožujka 2015. 22:49 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Inter - Cesena 1:1

Nogometaši Intera remizirali su sa Cesenom na San Siru. U povijesti međusobnih ogleda ovo je drugi puta da je Cesena odigrala nerijeseno sa nerazzurima. .

U sastavu domaćih bilo je nekih rotacija u obrani. Umjesto Juan Jesusa zaigrao je Andreolli, a Roberto Mancini na klupi je ostavio Hernanesa. Brozović i Kovačić svoju su priliku čekali na klupi. Kovačić je priliku dočekao prilično brzo. Naime, u 24. minuti zbog ozljede igru je morao napustiti Shaqiri, pa  je Kovačić odigrao dobrih 70 minuta utakmice.

Nakon obostranog ispitivanja snaga nesigurna obrana Intera kapitulirala je u 30. minuti kada je Carbonero dao jednu dubinsku loptu za Defrela koji laganim i odmjerenim udarcem svladava Handanoviča. U prvom dijelu napadi Intera bili su sterilni.

Po završetku prvih 45 minuta igre domaća momčad je u svlačionicu ušla praćena salvom zvižduka sa tribina. Četvrti je ovo puta u prvenstvu da Inter završava prvo poluvrijeme bez postignutog gola i bez udaraca u okvir gola.

Mancini u nastavku u igru uvodi Podolskog umjesto Kuzmanovića i prelazi na sustav 4-2-3-1. Promjena igre odmah daje rezultata na terenu te Inter trese mrežu u 48. minuti. Icardi ubacuje na prvu stativu, najbrži je bio Palacio i pogodio izjednačenje. Cesena i dalje prijeti, u 52. minuti Defrel sam izbija pred Handanoviča, Interov vratar je siguran. Četiri minute kasnije Podolski pogađa stativu. Zanimljivo, Podolski još nije upisao gol u dresu nerazzura.

Gosti se ne predaju, većprijete iz kontri. Ozljeda Doda stvorila je nove probleme Interu, domaći su čak pet minuta bili sa igračem manje, a zatim kada je bilo vidljivo da Dodo neće moći nastaviti Mancini uveo Santona. Nakon 15 minuta pritiska u nastavku, domaći snižavaju ritam i strpljivo pokušavaju slomiti čvrsti bedem romagnola. U 75. minuti Inter je imao čak dvije prilike, prvo je pucao Icardi, a zatim Podolski, no vratar Leali oba je puta bio uspješniji.

U 82. minuti Kovačić pokreće akciju, nastavljaju je Podolski i Icardi, ali obrana Cesene još jednom otklanja opasnost.

Domaći su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme, no niti dobro drugo poluvrijeme nije bilo dovoljno za pobjedu. Interu predstoji teška utakmica sa Wolfsburgom, prva utakmica je završila 3:1 za Njemce.

INTER: Handanovič, D'Ambrosio, Ranocchia, Andreolli, Dodo (Santon 62), Medel, Guarin, Kuzmanović (Podolski 46), Shaqiri (Kovačić 24), Icardi, Palacio

CESENA: Leali, Perico, Capelli, Krajnc, Magnusson, De Feudis (Pulzetti 74), Mudingayi (Cascione 80), Giorgi, Carbonero, Đurić (Rodriguez 80), Defrel

Utakmica 27. kola: Inter - Cesena 1:1 (Palacio 48/ Defrel 30)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.