TALIJANSKO PRVENSTVO

Kalinić i Mandžukić strijelci u pobjedama svojih momčadi

Nedjelja, 08. studenog 2015. 14:27 Napisao/la  SC

Utakmica 12. kola: Sampdoria - Fiorentina 0:2, Roma - Lazio 2:0,  Empoli - Juventus 1:3

Nogometaši Rome u rimskom su derbiju nadigrali Lazio. Koliko je Roma bila bolja zorno pokazuje podatak da je u 75. minuti omjer udaraca prema vratima bio 12:5 u korist Rome.Domaći su rano poveli zahvaljujući kaznenom udarcu.

Gentiletti je u 9. minuti napravio prekršaj udarivši nogu protivničkog igrača, umjesto lopte, a sudac Tagliavento pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Džeko za vodstvo Rome. U 26. minuti Lazio je mogao izjednačiti, ali je lopta koju je uputio Anderson s 25 metara odsjela na prečki. Džeko je zaprijetio u 38. minuti, ali je lopta otišla uz lijevu stativu.Stativu je u 40. minuti pogodio Nainggolan te se rezultat u prvom poluvremenu više nije mijenjao.

Roma je vodstvo povećala u 62. minuti, mrežu je zatresao Gervinho nakon sjajne akcije domaćih. U 80. minuti Seydou Keita pucao je sa desetak metara pored lijeve stative. U posljednjoj minuti u prilici se našao Klose, ali pucao je visoko preko gola.

ROMA: Szczesny, Torosidis, Manolas, Rudiger, Digne, Nainggolan, Vainqueur (73 S. Keita), Gervinho (81 Iturbe), Salah (58 Florenzi), Falque, Džeko

LAZIO: Marchetti, Basta, Mauricio, Gentiletti, Radu (68 B. Keita), Parolo, Biglia, Lulić, Candreva (82 Matri), Đorđević (62 Klose), Anderson

Mario Mandžukić zabio je drugi gol za Juventus u 32. minuti, nakon što je ispratio centaršut i pogodio u lijeve rašlje. Juventus je slavio u gostima kod Empolia na čijoj je klupi sjedio Livaja.

Palermo je pobijedio minimalnim rezultatom Chievo, a Mate Jajlo pobjedu svoje momčadi gledao je s klupe.
Šime Vrsaljko igrao je za Sassuolo protiv Carpia sve do 70. minute, dok je s druge strane Bubnjić sjedio na klupi. Sassuolo je slavio sa 1:0.

U srazu Napolija i Udinesea uspješniji je bio Napoli. Perica i Strinić nisu ulazili u igru.

Nogometaši Intera minimalno su slavili u gostima kod Torina. Tri boda neroazzurima donio je Kondogbia u 31. minuti.Prvo poluvrijeme bilo je slabo kada su šanse u pitanju. Inter je diktirao tempo igre i pokušavao posjedom slomiti domaćina koji se usmjerio na brze kontre. Neposredno uoči pogotka Kondogbie Torino je imao sjajnu šansu. Marco Benassi je snažno pucao, ali lopta je odsjela na prečki. Inter je minutu kasnije odmah kaznio propušteno. Nakon slobodnog udarca u kaznenom prostoru najbolje se snašao Kondogbia i pospremio loptu u mrežu.

U trećoj minuti nastavka Quagliarella se našao u prilici za udarac, ali pucao je slabo i Handanovič je obranio. Interov vratar istom je igraču obranio i pokušaj u 50. minuti, te Belottiev udarac neposredno prije toga. Quagliarella je stavio na muke Handanoviča i u 80. minuti, no ponovno je gostujući vratar izašao kao pobjednik iz tog dvoboja. Domaći su pokušali Handanoviča svladati i u 88. minuti, no Vives nije uspio donijeti izjednačenje.

Perišić je u igru ušao kao zamjena za Icardia u 67. minuti, dok je Brozović susret gledao s klupe.

TORINO: Padelli, Silva, Glik, Moretti, Peres (78 Zappacosta), Benassi, Vives, Baselli (82 Amauri), Molinaro, Lopez (63 Belotti), Quagliarella

INTER: Handanovič, Murillo (90 Ranocchia), Miranda, Jesus, D'Ambrosio, Melo, Medel, Kondogbia, Nagatomo, Palacio (76 Ljajić), Icardi (67 Perišić)

Fiorentina je u gostima pobijedila Sampdoriu 2:0. Viole su povele golom Iličića iz jedanaesterca u 10. minuti nakon što je Zukanović igrao rukom u kaznenom prostoru. Na 2:0 povisio je Nikola Kalinić na Iličićevu asistenciju u 58. minuti.

Badelj je igrao u sastavu Fiorentine do 74. minute, dok je Rebić bio na klupi. Fiorentina je ovom pobjedom zadržala vrh ljestvice i ima jednak broj bodova kao i Inter, dok je treća Roma sa bodom manje.

Utakmice 12. kola: Torino - Inter 0:1 (Kondogbia 31), Empoli - Juventus 1:3 (Maccarone 19/ Mandžukić 32, Evra 38, Dybala 84)
Frosinone - Genoa 2:2 (Blanchard 31, Diakite 38/Pavoletti 6, Gakpe 75), Sassuolo - Carpi 1:0 (Sansone 28), Roma - Lazio 2:0 (Džeko 10-11m, Gervinho 63), Palermo - Chievo 1:0 (Gilardino 72), Napoli - Udinese 1:0 (Higuain 53), Sampdoria - Fiorentina 0:2 (Iličić 10-11m, Kalinić 58)

ita 081115

 

Tablice omogućuje Sofascore