TALIJANSKO PRVENSTVO

Nikola Kalinić postigao tri pogotka Interu

Nedjelja, 27. rujna 2015. 22:38 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Inter - Fiorentina 1:4. Kalinić zabio tri pogotka, iznudio penal i crveni karton.

Nogometaši Fiorentine "razbili" su Inter na San Siru sa čak 4:1. Tri gola djelo su Nikole Kalinića, koji odlično funkcionira u kombinaciji sa sveprisutnim Iličićem. 

Neroazzuri su odmah na početku doživjeli šok kada je u 3. minuti vratar Handanović pokušao ukrasti loptu Kaliniću, koji je elegantno i uvjerljivo pao u šesnaestercu. Sudac Damato pokazao je na bijelu točku, a "viole" je u vodstvo  doveo Iličić. Handanović je "pročitao" Iličića, no udarac s  bijele točke  bio je previše snažan da bi ga iskusni vratar uspio zaustaviti - 0:1.

U 8. minuti kombinacija Mela i Guarina završila je pokušajem glavom Kondogbie, ali vratar Tatarusanu brani.

U 19. minuti Iličić je snažno opalio, Handanović odbio, a Kalinić ugurao odbijenu loptu u mrežu - 0:2.

Samo pet minuta trebalo je hrvatskom nogometašu da zabije svoj drugi gol. Alonso je ubacio s lijeve strane, a Kalinić postavio nogu i skrenuo loptu u mrežu - 0:3.

Tri gola niti u pola sata utakmice bila su doista hladan tuš za Inter, no do kraja poluvremena ostali su i s igračem manje. Naime, u 32. minuti Miranda je srušio Kalinića s leđa kao posljednji igrač i zaradio direktni crveni karton.

U 36. minuti vratar Tatarusanu griješi, loptu je loše udario i skoro sam sebi zabio pogodak, no bio je samo korner za Inter.

Zanimljivo, neroazzuri su primili tri gola iz prva četiri udarca u okvir u susretu sa Fiorentinom. Usporedbe radi primili su samo jedan gol u prvih pet utakmica tijekom kojih su dozvolili svojim protivnicima tek 11 udaraca u okvir gola.

Drugo je poluvrijeme Inter malo bolje otvorio. Telles je u 60. minuti izveo slobodni udarac sa 29 metara, Icardi je bio najviši u skoku, pucao glavom, lopta se odbila od stative, Icardi je bio najbrži i pospremio ju u mrežu - 1:3.

No, bilo je to sve od domaćih, jer je 15 minuta kasnije Nikola Kalinić ponovno zabio nakon kombinacije sa Iličićem - 1:4.

U 84. minuti Gilberto je ubacio u prostor za Kalinića koji puca dijagonalno s desne strane, no vratar Handanović zaustavlja pokušaj.

Perišić je u dresu Intera odigrao 61 minutu, a zatim je zamijenjen, dok je Brozović ušao u igru 13 minuta prije kraja.

Sa druge strane Badelj je igrao sve do 82. minute, dok je Rebić utakmicu gledao s klupe.  

INTER: Handanović, Santon, Miranda, Medel, Telles, Kondogbia (46' Ranocchia), Melo, Guarin (77' Brozović), Perišić (61' Biabiany), Palacio, Icardi

FIORENTINA: Tatarusanu, Roncaglia (75' Gilberto), Rodriguez, Astori, Alonso, Badelj (82' Fernandez), Vecino, Blaszcykowski (69' Tomović), Valero, Iličić, Kalinić

Utakmica 6. kola: Inter - Fiorentina 1:4 (60' Icardi/ Iličić 4' - 11m, Kalinić 19', 23', 75')

Tablice omogućuje Sofascore