Serie A: Milan pobijedio Palermo, gosti dva puta stizali prednost rossonera

Subota, 19. rujna 2015. 20:00 Napisao/la  SC

Utakmice 4. kola: Udinese - Empoli 1:2, Milan - Palermo 3:2

Nogometaši Milana svladali su Palermo 3:2 pred domaćom publikom. Rossoneri su do pobjede došli zahvaljujući Bacci koji je zabio pobjednički pogodak nakon što je Palermo dva puta stizao prednost.

Prvu priliku Milan je imao već u 4. minuti kada je pokušaj Luiz Adriana zaustavio Sorrentino. Milan je vodio glavnu riječ na terenu, kojega je omela ozljeda Abatea koji je igru napustio već u 18. minuti, a zamijenio ga je Calabria. Sjajnu priliku propustio je Honda u 20. minuti, no već minutu nakon njegova pokušaja, Bacca dovodi Milan u vodstvo.

Krenulo je od Calabrie, Hiljemark nije bio na mjestu, Bonaventura prepušta Bacci koji matira Sorrentina. Novu priliku domaći su imali u 30. minuti kada je Bonaventura opalio sa 25 metara, a Sorrentino odbio šakama. Bez obzira na dominaciju domaćih, Palermo dolazi do izjednačenja u 32. minuti zahvaljujući pogotku Hiljemarka nakon greške Diega Lopeza. Sorrentino je u 33. minuti zaustavio pokušaj Luiz Adriana, a potom i Bacce pet minuta kasnije.

Milanov pritisak ipak se isplatio u 40. minuti kada na 2:1 povisuje Bonaventura. Zanimljivo, Bonaventura je ubilježio dvije asistencije i jedan gol u četiri pogotka koliko ih je Milan dao u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Milan je s pritiskom nastavio i u drugom poluvremenu, ali ponovno je Palermo uspio izjednačiti. U 72. minuti Gilardino je sjajno asistirao Hiljemarku koji s lijeve strane matira Diega Lopeza. Rossoneri su uspjeli ponovno doći u vodstvo samo tri minute kasnije zahvaljujući Bacci kojemu je asistirao Kucka. Bacci je ovo treći gol u četiri utakmice i treći gol od pet udaraca koliko ih je uputio prema vratima. Nakon novog Milanovog vodstva uslijedile su dvije sjajne prilike Palerma, prvo je pucao Hiljemark, a zatim Vazquez, no Diego Lopez mrežu je uspio sačuvati.

MILAN: Lopez, Abate (18' Calabria), Zapata, Romagnoli, De Sciglio, Bonaventura, Montolivo, Kucka, Honda (79' Poli), Bacca, Luiz Adriano (70' Balotelli)

PALERMO: Sorrentino, Struna, Gonzalez, El Kaoutari, Lazaar, Chochev, Jajalo, Hiljemark (89' Rigoni), Vazquez, Quaison (71' Trajkovski), Đurđević (56' Gilardino)

Prva tri boda osvojio je Empoli u ovogodišnjem prvenstvu pobjedom u gostima kod Udinesea. Domaći su poveli golom Zapate u 19. minuti, a izjednačio je Paredes u 73. Neposredno uoči izjednačujućeg pogotka crno-bijeli su ostali bez Konea koji je zaradio drugi žuti karton. Pobjedu je u sudačkoj nadoknadi gostima donio Maccarone.
Marko Livaja u igru je ušao osam minuta prije kraja zamijenivši Pucciarellia. Perica je utakmicu svog Udinesea odgledao s klupe.

UDINESE: Karnezis, Wague, Danilo, Piris, Edenilson, Kone, Iturra (53' Fernandes), Badu, Ali Adnan, Di Natale (68' Aguirre), Zapata (74' Marquinho)

EMPOLI: Skorupski, Laurini, Tonelli, Barba, Mario Rui, Croce, Diousse (46' Ronaldo), Zielinski (62' Paredes), Saponara, Maccarone, Pucciarelli (82' Livaja)

Utakmice 4. kola: Udinese - Empoli 1:2 (Zapata 19'/ Paredes 73', Maccarone 90'), Milan - Palermo 3:2 (Bacca 21', 75', Bonaventura 40'/ Hiljemark 32', 75')

Tablice omogućuje Sofascore