TALIJANSKO PRVENSTVO

Napoli pobijedio Romu, tri gola Cavanija

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 23:08 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Napoli - Roma 4:1  (Cavani 4, 48, 70, Maggio 90/Osvaldo 72)

Serie A – 19. kolo

NAPOLI - ROMA 4:1

Stadion "San Paolo" Gledatelja: 60.000

Sudac: Tagliavento (Terni)

Strijelci: 1:0 Cavani (4'), 2:0 Cavani (48'), 3:0 Cavani (70'), 3:1 Osvaldo (72'), 4:1 Maggio (90')

Žuti kartoni: Campagnaro, De Sanctis, Maggio (Napoli), Pjanić, Totti (Roma)

Crveni karton: Pjanić (Roma 74'-drugi žuti karton)

NAPOLI: De Sanctis; Campagnaro, Britos, Gamberini; Maggio, Behrami, Inler (65' Dzemaili), Zuniga; Hamšik (87' Inaigne); Cavani, Pandev (81' Mesto).

 ROMA: Goicoechea; Piris (82' Florenzi), Burdisso, Castan, Balzaretti; Pjanić, De Rossi, Bradley; Lamela, Destro (62' Osvaldo), Totti.

Tri gola Edinsona Cavanija i tri asistencije Gorana Pandeva zaštitni su znak uvjerljive pobjede Napolija na svome San Paolu protiv Rome od 4:1. Zahvaljujujći "letećem startu" Napoli je već u četvrtoj minuti stigao do vodstva protiv Rome. Pandev je poslao milimetarski preciznu vertikalu za Cavanija koji se našao sam pred Goicoecheom i nije mu bilo teško pogoditi za 1:0.

U prvih pola sata domaći je sastav dominirao terenom i kontrolirao susret, a Roma je bila izrazito neprecizna i nekoncentrirana. No, u posljednjih 15 minuta prvoga dijela proigrala je Roma. U završnici prvoga dijela imali su gosti dvije sjajne prigode preko Destra i Pjanića, no De Sanctis je u oba navrata bio siguran i na odmor se otišlo sa ipak zasluženih 1:0 za Napoli.

Domaći je sastav odlučio ne mijenjati dobitnu kombinaciju. Igrala se 48. minuta kada je Zuniga na lijevoj strani pronašao Pandeva, koji je poslao još jednu loptu  za Cavanija, koji okrenut leđima golu akrobatskim potezom šalje loptu preko Goicoechee za 2:0 na samom startu drugoga dijela.

Naravno nije prošlo bez reakcije Rome. Najprije je u 58. minuti dobro pucao Lamela, ali je njegov udarac završio dva metra od lijeve stative De Sanctisova gola, a potom je nakon sata igre Totti fantastično uposlio Destra, koji se našao sam pred De Sanctisom, no umjesto smanjenja rezultata, poslao je loptu dva metra od lijeve stative i ostalo je 2:0.Taj ga je promašaj stajao izlaska iz igre, a zamijenio ga je Osvaldo.

U 69 minuti Roma je uspjela promašiti dvije fantastične prigode. Najprije je udarac Lamele izvanredno obranio De Sanctis, a onda je Bradley promašio doslovno prazan gol, poslavši loptu pored same desne stative. Staro nogometno pravilo o propuštenim prigodama i kazni i ovoga je puta dobilo svoju potvrdu.

U sljedećoj 70. minuti korner sa desne strane je izveo Pandev, a Cavani je nadskočio Burdissa i glavom zakucao loptu iza Goicoechee za 3:0. U 72. minuti Osvaldo je najprije sa par koraka umjesto u gol loptu glavom poslao dva metra iznad prečke, a u istoj se minuti i iskupio pogodivši na asistenciju Miralema Pjanića za 3:1.

Samo dvije minute kasnije u 74. minuti novi su problemi snašli Romu, jer je drugi žuti i isključenje zaradio Pjanić nakon opasnog prekršaja na Dzemailiju na rubu kaznenog prostora.

Mogao je u 83. minuti Cavani i do četvrtoga pogotka, ali mu je loptu s noge skinuo Goicoechea. Točku na i stavio je u posljednjoj minuti Christian Maggio, koji je povukao kontru pa pucao, njegov prvi udarac odbio je Goicoechea, a drugi nije upio niti vratar niti Balzaretti i bilo je to konačnih uvjerljivih 4:1.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.