Serie A: Bologna protiv Fiorentine ostvarila važnu pobjedu u borbi za ostanak

Utorak, 26. veljače 2013. 23:22 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Bologna - Fiorentina 2:1

 

Serie A – 26. kolo

BOLOGNA - FIORENTINA 2:1

Stadion Renato Dall'Ara. Gledatelja:15.000

Sudac: Guida (Torre Annunziata)

Strijelci: 0:1 Ljajić (27'), 1:1 Motta (58'), 2:1 Lazaros (84')

Žuti kartoni: Antonsson, Diamanti, Gabbiadini (Bologna), Aquilani, Cuadrado (Fiorentina)

BOLOGNA: Curci, Motta (73' Garics), Antonsson, Cherubin, Morleo, Perez (48' Taider), Khrin, Kone, Diamanti, Gabbiadini (70' Lazaros), Gilardino.

FIORENTINA:Viviano, Tomović, G. J. Rodriguez, Savić, Pasqual (86' Toni), Aquilani, Migliaccio (89' Larrondo), Borja Valero, Cuadrado, Jovetić, Ljajić. (82' Sissoko).

Utakmicom između Bologne i Fiorentine okončano je 26. kolo Serie A koje se protegnulo na četiri dana. Gostima iz Firenze ova je utakmica bila sjajna prilika za proboj na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, no nisu je uspjeli iskoristiti. Prvo su poluvrijeme okončali u minimalnom vodstvu, ali domaćini su u nastavku bili puno bolja momčad i zasluženo došli do preokreta.

Utakmica je počela žustro i već u prvih pet minuta jedni i drugi su mogli do vodstva. Igrači Fiorentine su u trećoj minuti neoprezno izgubili loptu pred vlastitim šesnaestercem, a udarac Gabbiadinija odsjeo je na lijevoj vratnici. Samo dvije minute kasnije promašaj iz rubrike "vjerovali ili ne" upisao je na drugoj strani Cuadrado. Odlično poslužen od Ljajića, Kolumbijac je s četiri metra od gol-linije uspio promašiti praznu mrežu.

Uslijedila je mirnija faza utakmice, a prekinuli su je gosti u 27. minuti akcijom za vodstvo. Nakon brzog napada po desnoj strani Aquilani je na lijevoj strani kaznenog prostora uposlio Ljajića, a on iz prve smjestio loptu u bliži kut domaćeg vratara Curcija. Do kraja prvog dijela Bologna je imala dvije dobre prilike, no upropastio ih je Gilardino, bivši član Fiorentinine svlačionice.

Dalekometnim i nepreciznim udarcima nastavak su otvorili Aquilani i Ljajić, a u 58. minuti domaćini su došli do izjednačenja. Slobodni udarac s lijeve strane izveo je Diamanti, obrana Fiorentine je zaspala, a glavom je loptu u mrežu zakucao Motta.

Izjednačenje je pozitivno djelovalo na Bolognine igrače i u narednim su minutama bili bolja momčad na terenu. Imali su i priliku za vodstvo koju je propustio realizirati Cherubin. S rezultatom 1:1 ušlo se u posljednjih 20 minuta, a domaćini su nastavili pritiskati.

Blizu vodećeg pogotka bili su Diamanti, Taider i debitant Christodoulopoulos, no Vivianova se mreža nije tresla, barem ne do 84. minute. Tada je Christoudolopoulos prihvatio odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora ju pospremio u donji lijevi kut gostujućih vrata. Grk je ove zime stigao u Bolognu iz Panathinaikosa, a ušavši s klupe u 69. minuti upisao je prvi nastup za svoj novi klub.

Montella je pokušao doći do izjednačenja uvođenjem Tonija koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade imao veliku priliku za izjednačenje, no glavom je pucao preko gola. Viole su tako upisale četvrti uzastopni gostujući poraz i propustile preskočiti milanske klubove koji trenutno drže četvrto i peto mjesto. Bologna se s tri osvojena boda dodatno udaljila od zone ispadanja. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.