TALIJANSKO PRVENSTVO

Juventus za 20 minuta riješio Lazio u Rimu

Ponedjeljak, 15. travnja 2013. 22:55 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Lazio - Juventus 0:2. Golovima Artura Vidala Stara dama stigla na korak do naslova

 

 

Serie A – 32. kolo

 

LAZIO – JUVENTUS 0:2

 

Stadion „Olimpico“ Gledatelja 45.000

 

Sudac:Antonio Giannoccaro

 

Strijelac: 0:1 Vidal (8'-11m), 0:2 Vidal (28')

 

Žuti kartoni: Cana, Ciani (Lazio), Vidal, Peluso (Juventus)

 

LAZIO:Marchetti, Ciani, Stankevičius, Cana, Mauri (46' Ederson), Ledesma (67' Crecco), Hernanes (46' Kozak), Gonzalez, Candreva, Onazi, Klose.

 

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Lichtsteiner (67' Padoin), Bonucci, Peluso, Pirlo, Vidal, Marchisio (89' Giaccherini), Asamoah, Pogba, Vučinić (87' Quagliarella).

 

Lazio i Juventus prošlog su se tjedna oprostili od europskih natjecanja, a na početku novog tjedna odigrali su posljednju utakmicu 32. kola Serie A. Na Olimpicu u Rimu Juventus se osladio pobjedom 2:0 i dodatno učvrstio svoje vodstvo na prvenstvenoj tablici. Šest kola prije kraja ima 11 bodova prednosti pred Napolijem. Za slavlje Stare dame u glavnom gradu Italije najzaslužniji je bio dvostruki strijelac Arturo Vidal.

 

Već u prvih pet minuta vratari su se suočili s prvim prijetnjama. Domaćem čuvaru mreže Marchettiju zaprijetio je Pogba, a Hernanes zaposlio Buffona. U sedmoj minuti dogodila se akcija koja je usmjerila utakmicu na mlin Juventusa. Gosti su s nekoliko dobrih dodavanja zaljuljali domaću obranu, Vučinić je s desne strane ušao u njihov kazneni prostor, a Cana ga srušio klizećim startom s leđa. Bez razmišljanja, sudac Giannoccaro je pokazao na bijelu točku, a Cani žuti karton. Udarac s bijele točke precizno je izveo Vidal i donio vodstvo Staroj dami.

 

Marchetti je morao zaustaviti pokušaj Vučinića u 20. minuti nakon ubačaja Pirla, a Lazio je najbolju priliku imao u 25. minuti kada je Cana na nekoliko metara od vrata promašio loptu.Tri minute kasnije Juventus je udvostručio svoje vodstvo, a strijelac je opet bio Arturo Vidal. Svoj sedmi pogodak sezone Čileanac je zabio iz igre. Vučinić je pokušao proigrati Marchisija, no lopta se od Cane odbila pred Vidala koji je rutinski prebacio Marchettija za 2:0.

 

Iz završnih 15 minuta prvog dijela valja još izdvojiti nerealiziranu priliku Marchisija iz 35. minute i dobar slobodnjak Candreve s više od 30 metara koji je Buffon jedva ukrotio.

 

Prva prilika u nastavku stigla je u 50. minuti, kada je Ciani pucao glavom u lijevi kut, a Buffon odličnom obranom sačuvao svoju mrežu. Juventus je u prvih desetak minuta nastavka bio prilično nemoćan, no u 56. minuti je umalo stigao do trećeg pogotka. Pirlo je opalio iz slobodnog udarca, Marchetti jedva obranio, a Marchisio propustio pospremiti odbijanac u mrežu.Lazio je u drugom poluvremenu igrao mnogo bolje, no prilike koje je stvarao njegovi igrači nisu znali realizirati. U odličnoj se situaciji u 60. minuti našao Kozak nakon centaršuta Edersona, ali je bio sasvim nespreman za tu loptu pa ga je ona doslovno pogodila u glavu i otišla preko gola. Deset minuta kasnije s ruba kaznenog prostora opasno je pucao Onazi, ali ni on nije bio precizan. U završnih 20 minuta igrači Juventusa uspjeli su „uspavati“ utakmicu. Tek se Klose izborio za veliku priliku u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali nije pogodio.

Nakon što su njegovi najbliži pratitelji, Napoli i Milan, u nedjelju remizirali, Juventus je petom uzastopnom pobjedom došao u još komotniju situaciju na vrhu Serie A. Šest kola prije kraja ima 11 bodova više od Napolija, a u idućem ga kolu očekuje veliki derbi protiv Milana. Lazio je peti s istim brojem bodova kao i Roma, a za četvrtom Fiorentinom zaostaje četiri boda. U idućem kolu gostovat će kod Udinesea.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.