Saudijski investicijski fond PIF nakon Newcastlea namjerava kupiti Inter

Srijeda, 13. listopada 2021. 10:46 Napisao/la  SC

Prema talijanskim izvorima, predstavnici Suninga i PIF-a prvi put su se sastali 15. rujna, istoga dana Inter je u Ligi prvaka igrao protiv Real Madrida

Newcastle postao saudijsko vlasništvo
Newcastle postao saudijsko vlasništvo

Talijanski mediji prenose bombastičnu vijest!

Nakon što je kupio većinski udio u Newcastleu, saudijski investicijski fond PIF navodno je spreman uložiti milijardu eura da bi kupio Inter!

Isti izvori tvrde da Kinezi za sada ne namjeravaju prodati klub iako je aktualni talijanski prvak u financijskim problemima.

Razgovori Suninga i saudijskog investicijskog fonda navodno su u poodmakloj  fazi.

Iza PIF-a stoji saudijski princ, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu kupio je 80% dionica Newcastlea nakon bezmalo dvije godine pregovaranja.

Prema talijanskim izvorima, predstavnici Suninga i PIF-a prvi put su se sastali 15. rujna, istoga dana Inter je u Ligi prvaka igrao protiv Real Madrida.

Kao što je poznato, Inter je morao prodati Achrafa Hakimija i Romelua Lukakua da bi uravnotežio poslovne knjige, Suning se zadužio za 275 mi. eura u Oaktree Capitalu..

Ima još jedna poveznica između Suninga i PIF-a!

Zbog financijskih problema iz Intera je otišao Antonio Conte, koji slovi glavnim kandidatom za novog menadžera Newcastlea.