TALIJANSKO PRVENSTVO

Roma na Olimpicu pobijedila Torino

Ponedjeljak, 19. studenog 2012. 23:00 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Roma - Torino 2:0 (Osvaldo 76-11m, Pjanić 86). Prvi gostujući poraz Granata

SERIE A

ROMA - TORINO 2:0

Stadion Olimpico. Gledatelja: 25.000

Sudac: Guida (Torre Annunziata)

Strijelci: 1:0 Osvaldo (76-11m), 2:0 Pjanić (86)

Žuti kartoni: Piris, Lamela, Pjanić (Roma), Bianchi, Sgrigna, Ogbonna, D'Ambrosio (Torino)

ROMA: Goicoechea, Murquinhos, Balzaretti, Castan, Piris, Pjanić, Bradley, Lamela, Florenzi (65 Marquinho), Totti (64 Destro), Osvaldo

TORINO: Gillet, D'Ambrosio, Glik, Ogbonna, Darmian, Santana (76 Verdi), Basha, Gazzi, Sgrigna (67 Sansone), Cerci (85 Diop), Bianchi


Posljednji susret 13. kola Serie A donio je prvi gostujući poraz Torina ove sezone i pobjedu Rome za oporavak od trauma iz gradskog derbija u prošlome kolu. Roma je bila bolja i konkretnija, ali realizacija je i dalje veliki problem Zemanove momčadi. Već u 4 minuti prvu je šansu propustio Miralem Pjanić. Po boku je prošao Osvaldo, ubacio za Tottija a Romin kapetan prepušta loptu nadolazećem reprezentativcu BIH koji ju iz blizine šalje preko gola.

Dvije minute kasnije Pjanić je u ulozi asistenta a Osvaldo loptu šalje malo iznad prečke.U 9 minuti sjajnu je kontru povukao Lamela, uposlio Osvalda koji promašuje iz vrlo izgledne pozicije.U 17 minuti red je na Tottija. "Il capitano" je sve napravio sam, opalio sa ruba kaznenog prostora, Gillet je bio savladan ali lopta je završila nekoliko centimetara pored gola. Nakon dominacije Rome "toro" je do prve prigode stigao u 37 minuti. Cerci je pobjegao obrambenim igračima Rome, uposlio Bianchija koji iz prve zagrijava Goicoecheu. U 43. Marquinos uklizavanjem spašava Romu i izbija loptu ispred Bianchija. Prvom poluvremenu nedostajali su samo pogoci.

Torino je krenuo aktivnije u nastavak, ali prvu pravu prigodu opet je imala Roma preko Tottija kojega je u 56 minuti uposlio Florenzi a dobar udarac Romina kapetana u korner izbija Glick. Puno truda uzalud bio je Tottijev učinak na ovom susretu i u 64 minuti zamijenio ga je mladi Mattia Destro. Kada je već sve mirisalo na susret bez pogodaka. Četiri minute nakon što je ušao u igru Marquinho se našao u kaznenom prostoru gostiju između Ogbonne i D'Ambrosia, o kaznenom udarcu koji je u najmanju ruku sumnjiv presudio je sudac na liniji gola Calvarese. Siguran realizator bio je Osvaldo, a zbog žustrih prosvjeda isključenje je zaslužio gostujući trener Ventura. U 74. minuti Destro je mogao potvrditi pobjedu domaćina ali njegov udarac blokirao je Darmian. Šest minuta kasnije još je jednom mladi talijanski reprezentativac u dobroj prigodi ali njegov udarac završava nekoliko centimetara od druge stative Gilletova gola. U 83 minuti Osvaldo je pretjerao želeći preskočiti i vratara Torina.

U posljednji trenutak spasio je Ogbonna. Minutu kasnije još je jednom Osvaldo dobro pucao ali je Gillet ukrotio njegov udarac. Završne minute proticale su u potpunoj dominaciji Rome a "gol je visio u zraku" i na kraju se i dogodio u 86 minuti a postigao ga je Pjanić, uz odlučujuću pomoć Gazzija kojega je lopta zahvatila na putu do mreže i prevarila Gilleta za konačnih 2:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.