ROBERTO MANCINI Manje preferiram lepršave igrače kakav sam ja bio

Srijeda, 05. veljače 2020. 13:48 Napisao/la  SC
Roberto Mancini
Roberto Mancini

Roberto Mancini odlučio je mijenjati način igre koji je zapisan u DNK-u talijanske nacije.

- Volim napadački nogomet. Znam da smo osvojili četiri svjetska prevenstva igrajući na talijanski način, ali mislim da danas možemo igrati napadački nogomet. Završilo je razdoblje igranja defenzivnog nogometa, ponosan sam što smo ponovo Talijanima vratili ljubav prema reprezentaciji, na Europskom prvenstvu pokušat ćemo usrećiti Talijane. Nije istina da je talijanski nogomet manjkav talentima, samo treba imati hrabrosti i dati im priliku da igraju. Osobno manje preferiram lepršave igrače kakav sam ja bio u odnosu na disciplinirane i manje darovite igrače, tvrdi Mancini.

Italija se na Europsko prvenstva plasirala bez izgubljenog boda u 10 utakmica s gol-razlikom +33 (37:4), u Skupini J druga je bila Finska s 18 bodova.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.