Roberto Mancini: Predsjednik Gravina mogao me je zadržati da je htio

Utorak, 15. kolovoza 2023. 09:10 Napisao/la  SC

Luciano Spalletti slovi glavnim kandidatom za novog izbornika deset mjeseci pred početak EP-a 2024. godine

Gabriele Gravina i Roberto Mancini
Gabriele Gravina i Roberto Mancini

Roberto Mancini prvi put je razgovarao s novinarima otkada je meočekivano podnio ostavku na mjesto izbornika talijanske reprezentacije, za svoj odlazak izravno je okrivio predsjednika saveza Gabrielea Gravinu.

- Objasnio sam Gravini da mi ovih mjeseci treba podrška i mir, ali on to nije učinio i zato sam dao ostavku. Jesam li to trebao učiniti ranije? Možda. Ali napustio sam reprezentaciju 25 dana prije sljedeće utakmice, a ne s tri dana. Gravina godinu dana pokušavao je promijeniti sastav moga stožera. Pokušao sam mu reći da najviše može dodati par novih lica, ali nije mogao otkazati dvojici članova. Ako ništa drugo, ja bih trebao biti taj koji odlučuje zamijeniti članove svog stožera. Gravina je nekim stvarima razmišljao sasvim drugačije od mene. Htio sam poslati signal predsjedniku, mogao me je  zadržati  da je htio, kazao je Mancini.

Bivši izbornik potvrdio je da je želio eliminirati klauzulu iz ugovora, koja je dopuštala Savezu da ga otpusti ako se ne kvalificira za EURO 2024:

- To sam tražio samo da bih imao malo mira i tišine sljedećih nekoliko mjeseci. Otišao bih kada se ne bismo kvalificirali, rekao je Mancini.

Luciano Spalletti slovi glavnim kandidatom za novog izbornika deset mjeseci pred početak EP-a 2024. godine

Spalletti bi trebao dobiti trogodišnji ugovor za godišnju plaću od 4,5 mil. eura koliko je zarađivao Mancini.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.