Pogledajte kako su u Cagliariju dočekali prvog nogometaša koji je javno objavio da je gay

Srijeda, 12. srpnja 2023. 14:20 Napisao/la  SC

Janktov doček u Cagliariju bio je pod posebnom paskom javnosti i policije, ministar sporta izazvao različite reakcije

Jakub Jankto
Jakub Jankto

Navijači Cagliarija dočekali su u zračnoj luci Jakuba Jankta, koji je bio ugodno iznenađen dočekom:

- Jako sam sretan što sam ovdje, hvala vam puno na ovome. Učinit ćemo sve što možemo da usrećimo navijače, s Ranierijem sam već radio dvije godine u Sampdoriji, kazao je Jankto.

Povratak Jakuba Jankta u talijanski nogomet pod posebnim je medijskim povećalom otkada je 27-godišnji Čeh postao prvi nogometaš, koji je javno otkrio da je gay.

Prije nekoliko dana talijanski ministar sporta Andre Abodi izazvao je različite reakcije kada je Janktov povratak u Italiju ovako prokomentirao:

- Što se mene tiče on je prije svega osoba, a tek onda sportaš. Ne pravim razliku između karakteristika koje se tiču sfere osobnih izbora. Ako moram biti iskren, ne volim razmetljivost, ali individualne izbore trebamo poštivati onakvima kakvi su! Ovdje stajem, kazao je Abodi.

Riječi koje se sigurno ne mogu shvatiti kao dobrodošlica opteretile su ozračje oko češkoga nogometaša, koji je prije nekoliko mjeseci kao igrač Sparte iz Praga na društvenim mrežama objavio da je umoran od skrivanja i da više ne želi lagati da je gay.

Budući da je homoseksualnost u nogometu još uvijek tabu tema, Janktov doček u Cagliariju bio je pod posebnom paskom javnosti i policije.

Kako su navijači Cagliarija dočekali Jankta možete vidjeti  OVDJE

Inače, Jankto je bio igrač Getafea, koji ga je posudio Sparti Prag, u Italiji je igrao za Udinese, Ascoli i Sampdoriju.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.