POBUNA U NAPOLIJU Predsjednik Aurelio De Laurentiis najavio tužbe protiv igrača

Srijeda, 06. studenog 2019. 17:11 Napisao/la  SC

De Laurentiis se nije službeno očitovao o statusu trenera, predsjednik očito pokušava pronaći pravni način na koji bi mogao izbjeći plaćanje otpremnine

Aurelio De Laurentiis i Carlo Ancelotti
Aurelio De Laurentiis i Carlo Ancelotti

Brzo je stigla službena reakcija predsjednika Napolija Aurelija De Laurentiisa nakon što su trener Carlo Ancelotti i igrači odbili njegovu naredbu da momčad ode u karantenu nakon poraza od Rome:

- Klub najavljuje da će s obzirom na ponašanje igrača u utorak, 5. studenog 2019. godine, tražiti zaštitu svojih prava na ekonomskoj, markentinškoj i disciplinskoj razini u svojim nadležnostima. Također je jasno da odgovornost za odluku o trenažnom procesu počiva na treneru Carlu Ancelottiju. Od danas važi zabrana izjava za novinare do daljnjega, stoji u klupskom priopćenju.

Osim što su odbili naredbu da utakmicu do RB Salzburga u Ligi prvaka provedu u karanteni, trener i igrači odbili su nakon utakmice Lige prvala davati izjave čime su prekršili klupsku obvezu prema UEFA-i.

De Laurentiis je najavio će zbog toga sudski tužiti igrače što je presedan u talijanskom nogometu.

Jasno je da De Laurentiis želi naplatiti takvo ponašanje momčadi koja mu je otkazala poslušnost, pravnici tvrde da bi igrači prema pravilnicima mogli ostati bez pet posto primanja.

Predsjednik De Laurentiis održao je u srijedu jednosatni konferencijski sastanak u kojemu je sudjelovao trener Ancelotti.

Talijanski mediji već su smijenili trenera Ancelottija, koji je podržao igrače.

Zajedno s njima nije davao izjave, zajedno s njima nije koristio klupski nego privatni prijevoz, zajedno s njima kršio je pravilnike  prema tumačenju klupskih pravnika

Ancelotti naravno neće dati ostavku, jer bi ostao bez otpremnine.

De Laurentiis se nije službeno očitovao o statusu trenera osim što ga je javno proglasio odgovornim za trenažni proces, predsjednik očito pokušava pronaći pravni način na koji bi mogao izbjeći plaćanje otpremnine.

Što god da se dogodilo, ovakav sukob predsjednika s trenerom i igračima jedinstven je slučaj u talijanskom nogometu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.