SINIŠA MIHAJLOVIĆ

Postao počasni građanin Bologne

Utorak, 10. prosinca 2019. 09:42 Napisao  I. V.

 Mihajlović trebao postati igrač Rijeke

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović postao je počasni građanin Bologne!

Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo odluku da se treneru Bologne ukaže čast koju uživa malo stranaca u Italiji.

Mihajović je postao trener Bologne u siječnju 2018. godine, kada je preuzeo momčad od Filippa Inzaghija.

Početkom ljeta obznanio je da boluje od leukemije, počela je borba za život, iako je hospitaliziran ostao je trener.

Sredinom studenog napustio je bolnicu nakon tri ciklusa kemoterapije i presađivanja koštane srži, odmah se vratio na posao.

Mihajlović je kao igrač 14 sezona igrau u Seriji A (Roma, Sampdorija, Lazio, Milan), iako je na vrhuincu karijere postao branič, slovi kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena u Seriji A.

Samostalnu trenersku karijeru počeo je upravo u Bologni 2008. godine, vodio je momčadi Catanije, Fiorentine, Sampdorije, Milana i Torina, bio je izbornik srpske reprezentacije.

Sedam dana bio je trener Sportinga iz Lisabona, kada mu je nova uprava uručila otkaz koji je sudskim putem naplatio s 3 mil. eura.

Srbin rođen u Vukovaru nogomet je počeo igrati u Borovu, karijeru je počeo u međurepubličkoj ligi, igrao je protiv Orijenta na Krimeji.

Manje je poznato da je Mihajlović trebao postati igrač Rijeke, te da je njegovu karijeru bitno odredio jedan od najuspješnijih predsjednika Rijeke svih vremena.

- U torbi su mi donijeli 150 tisuća njemačkih maraka. Sigurno bih otišao u Rijeku da prije nisam dao riječ Vojvodini. A u Novi Sad otišao sam za sitniš, za par tisuća maraka. Od potpisa ugovora kupio sam fiat 128, jer sam prije toga razbio očev auto, kazao je svojedobno Mihajlović o pregovorima s Rijekom.

- Istina je da smo ga vidjeli na utakmici na Krimeji i odmah smo ga htjeli dovesti. Bili smo kod Mihajlovića na razgovorima, nagovarali ga, ali 150.000 maraka nismo ponudili. Ne sjećam se iznosa, ali znam da tada u klubu nije bilo baš previše novaca. Vojvodina je ponudila više, rekao je Duško Grabovac, tadašnji direktor Rijeke.

Mihajlovićevu karijeru bitno je odredio Ljubo Španjol, bivši predsjednik Rijeke sredinom osamdesetih preuzeo je Vojvodinu koju je iz druge lige doveo do titule prvaka bivše države u sezoni 1988/99.

Ljubo Španjol je zapravo Rijeci preoteo Mihajlovića, ponudivši mu 40-tak tisuća maraka.

Rijeka toliko novca nije imala!

Iz Vojvodine su Mihajlović i trener Ljupko Petrović otišli u Crvenu zvezdu i postali europski prvaci.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.