Paolo Maldini: Talijanski nogomet treba investicije da bi opet postao kompetitivan u Europi

Srijeda, 17. travnja 2013. 17:41 Napisao/la  SC

Juventus je veliki klub, posebice u Italiji. Ali kada igra protiv Bayerna, odmah se vidi razlika u kvaliteti, kaže Maldini

Paolo Maldini, živa legenda talijanskog nogometa, vrlo je jasno locirao najveći problem Serie A koja sve sezone sve više gubi korak s najboljim europskim ligama.

- Talijanski nogomet treba svježa sredstva da bi jednom opet mogao postati kompetitivan u Europi. Ne postoji drugi način da bi se dosegnula takva razina, mora se investirati novac da bi se klubovi mogli natjecati s najvećim europskim momčadima, kaže Maldini.

Prema Maldinijevu mišljenju, razlike u kvaliteti su uočljive.

 

- Juventus je veliki klub, posebice u Italiji. Ali kada igra protiv Bayerna, odmah se vidi razlika u kvaliteti. Juventusu trebaju najmanje dva, tri velika igrača. Međutim, u Italiji još uvijek imamo zakone koji e funkcioniraju. Svi gube novac u talijanskom nogometu, to nije normalno. Ako prođete uokolo stadiona San Siro vidjet ćete da se normalno prodaju lažni suveniri, to je nedopustivo. Osim toga imamo stare, jako stare stadione. Prije svega morali bismo naučiti kako zarađivati, a ne gubiti novac od nogometa,  kaže Maldini.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.