Bivši vlasnik Milana angažirao privatnu detektivsku tvrtku koja je pratila novinare

Nedjelja, 23. prosinca 2018. 11:33 Napisao/la  SC

Prema specifikaciji usluga, novinari su praćeni od 19. veljače do 2. ožujka, detektivska tvrtka naplatila je troškove četiri istražitelja i dva automobila

Bivši vlasnik Milana angažirao privatnu detektivsku tvrtku koja je pratila novinare

 

U svijetu nogometne zabave puno klupskih čelnika smatra da su novinari zlo protiv kojega se treba boriti svim dopuštenim sredstvima.

Unatoč tome malo ih javno prelazi granicu dopuštenog poput Zdravka Mamića, koji vrijeđa nepoćudne novinare gdje god stigne.

Talijanski mediji objavili su dokumente prema kojima je razvidno da su bivši čelnici Milana otišli korak dalje od Mamića.

Prema infomacijama La Repubblice, administracija bivšega vlasnika Yonghong Lija angažirala je privatnu detektivsku tvrtku koja je uhodila sumnjive novinare.

Privatni istražitelji tvrtke Carpinvest pratili su četiri novinara: Enrica Curra i Lucu Pagnija iz La Repubblice, Carla Festu iz Il Sole 24 Ore i Tobija De Stefana iz di Libera.

Razlog je curenje informacija zbog čega je u klubu zavladala paranoja.

Novi vlasnici Elliott Management Corporation bili su iznenađeni računom od 80.000 eura, koji je stigao za usluge Carpinvesta.

Prema specifikaciji usluga, novinari su praćeni od 19. veljače do 2. ožujka, detektivska tvrtka naplatila je troškove četiri istražitelja i dva automobila.

Osim uhođenja novinara, administracija bivšega vlasnika Yonghong Lija angažirala je stručnjake koji su provjeravali sadržaje prijenosnih računala, tableta i pametnih telefona bivših zaposlenika Milana.

Zatraženi su telefonski zapisi od Telecom Italia za četiri zaposlenika: Agatu Frigerio, Giuseppea Mangiaranija, Giovannu Zian i Angelu Zucca.

Zbog svega navedenog bivši direktor Marco Fassone tužio je Milan zbog toga što je nezakonito dobio otkaz.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.