PRAVNA ZAVRZLAMA Odvjetnik upozorava savez da mora Napoliju platiti odštetu za Luciana Spallettija, talijanski klubovi bune se protiv takve odštete

Četvrtak, 17. kolovoza 2023. 18:30 Napisao/la  SC

Razumijem poziciju drugih klubova koji ne žele da klub dobije javni novac. Savez je svačiji, ali nema nikakvu povlaštenu ulogu u ovoj situaciji, kaže Napolijev odvjetnik

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti

Luciano Spalletti i talijanski savez (FIGC) dogovorili su detalje suradnje, Spalletti će postati novi izbornik, kada bivši trener Napolija riješi pitanje odštete s bivšim klubom.

Naime, Spalletti je potpisao sporazumni raskid ugovora uz uvjet da iduće sezone može raditi samo ako plati Napoliju 3 mil. eura odštete.

Time se Napoli prije svega htio zaštititi da Spalletti bez odštete ne postane trener konkurenta Juventusa, kao što se tada spekuliralo u talijanskim medijima.

FIGC smatra da se odšteta ne odnosi na nacionalni savez, tvrdi da u ugovoru piše da se odšteta odnosi samo na klubove.

Nekoliko se talijanskih klubova pobunilo, smatraju da je savez zajedničko dobro, ne prihvaćaju tezu da savez bilo kojemu klubu mora platiti ovakvu vrstu odštete.

Oglasio se odvjetnik Napolija Mattia Grassani:

- Napoli nije tražio odštetu nakon što je Spalletti odlučio prijevremeno raskinuti ugovor, ali trener je rekao da neće obavljati nikakve aktivnosti u sezoni 2023/24. što vrijedi za klubove i nacionalne momčadi. Napoli se morao zaštititi novčanom naknadom ako trener ne poštuje dogovor. Ne postoji protunatjecateljska klauzula, nema razlike između klubova i reprezentacija. Nakon gotovo tjedan dana glasina da će postati novi izbornik, Spalletti još nije nazvao De Laurentiisa ili Napoli. Ni on ni njegovi odvjetnici to nisu učinili. To je nešto što je dogovoreno na kraju dugih pregovora u dokumentu od sedam stranica, koji su potpisali Spalletti, Napoli i odvjetnici obiju strana. Razumijem poziciju drugih klubova koji ne žele da klub dobije javni novac. Savez je svačiji, ali nema nikakvu povlaštenu ulogu u ovoj situaciji. Otpusnu klauzulu mogli su platiti samo preko treće strane, sponzora ili čak Spallettija. Spalletti je zaslužio postati izbornik, više je nego adekvatan kandidat. Međutim, potpisali smo ugovor 18. srpnja 2023. godine i on se ne može dovoditi u pitanje nakon mjesec dana. Omogućio je Spallettiju da bude slobodan, naglasio je Grassani.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.