Nikola Kalinić postaje igrač Milana i najskuplji hrvatski napadač

Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017. 09:33 Napisao/la  SC

Hrvatski reprezentativac obavlja liječničke preglede u Milanu


Inter je u prvom kolu pobijedio (3:0) Fiorentinu za koju nije igrao Nikola Kalinić.

  Kalinić je u ponedjeljak obavio liječničke preglede nakon kojih će potpisati ugovor s Milanom čime bi trebala završiti višemjesečna medijska trakavica oko transfera.

Sve se skupa jako otegnulo zbog toga jer je Milan spekulirao, od kada je u klub ušao kineski kapital izbor igrača ponovo je postao velik.

Do sada je u prijelaznom roku potrošeno više od 200 mil. eura ako se iznosu doda 25 mil. eura koliko će Milan platiti Fiorentini za Kalinića.

Prema pisanju talijanskih medija Kalinić dolazi na posudbu za 5 mil. eura čime će Milan izbjeći probleme s financijskim fair-playom, otkup ugovora stoji još 20 mil. eura.

Prema cjeniku Kalinić postaje najskuplji hrvatski napadač svih vremena i četvrti najskuplji igrač uopće (Kovačić 32 mil., Modrić 30 mil., Lovren 25 mil.)

Kako će se Kalinić uklopiti u novu momčad Milana briga je trenera  Vincenza Montelle, koji je inzistirao na dolasku hrvatskog reprezentativca.

Milan je do sada kupio (mil. eura):
Bonuccija iz Juventusa (42)
 Andrea Silvu iz Porta (38)
 Andreu Contija iz Atalante (25)
 Hakana Calhanoglua iz Bayera (22)
 Ricarda Rodrigueza iz Wolfsburga (18)
 Matea Musacchija iz Villarreala (18)
 Lucasa Bigliju iz Lazija (17)
na posudbu je doveo:
 Francka Kessieja iz Atalante (8)
Nikolu Kalinića iz Fiorentine (5)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.