SLUŽBENO U MILANU

Nikola Kalinić odjenuo dres Milana s brojem 7

Utorak, 22. kolovoza 2017. 12:55 Napisao/la  SC

Potpisom za Milan okončano je višemjesečno natezanje oko transfera


Nikola Kalinić službeno je postao igrač Milana.

Nakon što je u ponedjeljak obavio liječnike preglede, Kalinić je potpisao četverogodišnji ugovor. Formalno, iz Fiorentine je stigao na jednogodišnju posudbu s obvezom otkupa vrijednog 25 mil. eura.

Posudba će stajati 5. mili. eura, 20 mil. eura Milan će platiti za godinu dana čime je izbjegnuta mogućnost da Milan upadne u probleme zbog financijskog fair-playa.

Kalinić će odjenuti dres Milana s brojem 7, koji je proslavio Andrej Ševčenko, svojedobno jedna od najboljih napadača na svijetu.

- Nova je ekipa ovdje i nadam se da će sve biti kako treba. Sve što mogu reći je da ću dati sve od sebe da pobijedim. Spreman sam se žrtvovati. Moram nastaviti raditi ono što sam s Fiorentinom prošle sezone. Ne osjećam pritisak, samo sam fokusiran na to kako trebam igrati. Broj 7? Broj koji inače nosim je 9, ali Andre Silva ga ima. Odabrao sam sedmicu jer je bila slobodna, rekao je Kalinić.

Potpisom za Milan okončano je višemjesečno natezanje oko transfera  na kojemu je inzistirao trener Milana Vincenzo Montella, što je vrlo bitno za Kalinićev status u momčadi.

Kalinić je dolaskom u Milan dosegnuo vrhunac karijere na početku koje nije mogao igrati za Hajduk, koji ga je posudio Istri i Šibeniku prije nego što je 2009. godine otišao u Blackburn.

Afirmirao se u dresu Dnipra u dresu kojega je postigao pogodak u finalu Europske lige protiv Seville. U dresu Fiorentine počeo je igrati nogomet na razini Milana.  

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.