Predsjednik Brescije poručio da njegova momčad neće igrati ove sezone

Nedjelja, 12. travnja 2020. 15:48 Napisao/la  SC

Ovo nije beznačajna provokacija, neka nam uzmu bodove. Ja preuizmam odgovornost, poručuju predsjednik zadnjeplasirane momčadi

 Massimo Cellino
Massimo Cellino

Predsjednik Brescije Massimo Cellino zadnjih tjedana žestoko je kritizirao čelnike talijanskog saveza i udruge prvoligaša, koji inzistiraju da se sezona u Seriji A nastavi igrati pa makar završila u listopadu.

Cellino je uoči Uskrska otišao korak dalje, predsjednik kluba iz grada koji je teško stradao zbog koronavirusa najavio je bojkot:

- Neka se prošetaju Brescijom i pogledaju što se ovdje događa. Ne tražim nikakve pogodnosti, niti se bojim ispadanja, jer znam da klub neće bankrotirati i da ćemo osigurati svoje mjesto u Seriji A. Ponavljam, ako oni misle nastaviti sezonu, ja jednostavno neću dozvoliti svojoj momčadi da igra! Ovo nije beznačajna provokacija, neka nam uzmu bodove. Ja preuizmam odgovornost, poručio je predsjednik zadnjeplasirane momčadi Serie A.

Što god da savez odlučio, prvenstvo će biti neregularno ako se nastavi bez Brescije:

- Vidim previše egoizma i previše ljudi koji pokušavaju izvući korist iz ove situacije. Slušam samo one koji su zavrijedili da ih se posluša. Što se saveza i predsjednika Gabrielea Gravine tiče, oni bi se trebali više fokusirati na provjeru financijske situacije u klubovima, a manje na televizijska prava, naglasio je Cellino.

Savez je najavio da će se mjere opreza ublažiti 4. svibnja, kada će igrači početi trenirati u manjim skupinama, sezona bi se trebala nastaviti 31. svibnja.

U Italiji je dan uoči Uskrsa umrlo 614 osoba.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.