Carlo Ancelotti dobio otkaz nakon što je osigurao nastup u završnici Lige prvaka

Srijeda, 11. prosinca 2019. 01:13 Napisao/la  SC

Ancelotti  praktično postao bivši trener kada je stao na stranu igrača, koji su odbili naredbu De Laurentiisa da u karanteni čekaju utakmicu protiv Milana

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

 Carlo Ancelotti dobio je otkaz, Gennaro Gattuso trebao bi postati novi trener Napolija u srijedu.

Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis smijenio je Ancelottija odmah nakon što je Napoli pobijedio (4:0) Genk i osigurao nastup u šesnaestini finala Lige prvaka.

Napoli je natjecanje u skupini s aktualnim europskim prvakom Liverpoolom završio bez poraza na drugom mjestu.

Ancelotti je praktično postao bivši trener kada je stao na stranu igrača, koji su odbili naredbu De Laurentiisa da u karanteni čekaju utakmicu protiv Milana.

Otada traje kriza odnosa u Napoliju, De Laurentiis je najavio čistku u svlačionici, novčano je kaznio igrače i pokušavao pronaći model kako da smjeni Ancelottija bez da plati odštetu.

Kriza odnosa poremetila je atmosferu u momčadi, posebice kada su navijači stali na stranu predsjednika.

Treninzi pod policijskom zaštitom postali su svakodnevnica, Napoli je zaredao slabim rezultatim u Seriji A, sedam utakmica nije pobijedio, nakon 15 kola sedmi je sa 17 bodova manje od vodećeg Intera (38).

Nakon utakmice protiv Genka sada već bivši trener Napolija izjavio je da neće podnijeti ostavku što znači da nije pristao na sporazumni raskid ugovora.

De Laurentiis više nije imao izbora.

Ancelotti je postao trener Napolija u srpnju 2018. godine nakon Maurizija Sarrija, u prvoj sezoni osvojio je drugo mjesto iza nedodorljivog Juventusa.

U 72 utakmice ostvario je 38 pobjeda, 19 remija i doživio 15 poraza.

Gennaro Gattuso trebao bi u srijedu službeno postati novi trener.

Potpisao je ugovor prema kojemu će zaraditi 1,5 mil. eura do kraja sezone, nakon toga zarađivati će 3 mil. eura po sezoni.

Ancelotti je kao trener vodio Gattusa u Milanu, može se reći da je njegov mentor.

Gattuso je dobio otkaz u Milanu nakon 82 utakmice, kada su klub preuzeli Paolo Maldini i Zvone Boban.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.