TALIJANSKI KUP

Vučinić golom u 95. odveo Juventus u polufinale

Srijeda, 09. siječnja 2013. 23:36 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Juventus - Milan 2:1 (Giovinco 12', Vučinić 95'/El Shaarawy 6')

 

 

 

Kup Italije

JUVENTUS - MILAN 2:1

Stadion: "Juventus Stadium" Gledatelja: 41.000

Sudac: Mazzoleni (Bergamo)

Strijelci: 0:1 El Shaarawy (6'), 1:1 Giovinco (12'), 2:1 Vučinić (95')

Žuti kartoni: Vidal, Vučinić (Juventus), Mexes, Boateng, Montolivo (Milan)

JUVENTUS: Storari, Caceres, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner (83' De Ceglie), Vidal, Marrone (77' Pirlo) , Giaccherini, Isla, Giovinco (65' Vučinić), Matri.

MILAN:Amelia, Abate, Mexes, Acerbi, De Sciglio, Montolivo, Ambrosini (90' Traore'), Emanuelson (70' Bojan Krkić), Boateng, Pazzini (70' Niang), El Shaarawy.

Nogometaši Juventusa pobijedili su Milan nakon produžetaka i izborili polufinale talijanskog Kupa. Kada se povijest ponovi, onda to nije više slučajnost. Mirko Vučinić specijalizirao se za kasne odlučujuće pogotke u produžecima za Juventus protiv Milana. Prošle sezone u polufinalu je pogodak odluke crnogorski reprezentativac postigao u 96. minuti, a ove u četvrtfinalu minutu ranije. Milanu je presudila fantastična kontra Juventusa koju je povukao Giaccherini, sjajno je u kaznenom prostoru pronašao De Cegliea, a ovaj je samo proslijedio za Vučinića koji neobranjivo matira Ameliju za veliko slavlje. U posljednje dvije minute nekoliko sjajnih prigoda propustili su "rossoneri", a najveću od njih Traore koji je pucao  ravno u Storarija.

Prvo je poluvrijeme bilo lijepo, atraktivno i dinamično s dva rana pogotka i brojnim prigodama. Najprije je u 6. minuti "il faraone" El Shaarawy doveo goste u vodstvo koje je trajalo samo šest minuta kada je izjednačenje domaćinu donio Sebastian Giovinco. Upravo je Giovinco imao još dvije lijepe prigode, no nije ih uspio realizirati. Milanova obrana djelovala je na trenutke prilično tromo, dok je u napadačkom dijelu ponajprije zahvaljujući nepredvidljivom El Shaarawyju ostavljao dojam da uvijek može biti opasan.

Drugo poluvrijeme nije donijelo gotovo ništa vrijedno spomena, a osim već spomenutog drugog pogotka Vučinića u dodatnih pola sata viđeno je nekoliko odličnih prigoda. Na žalost po Milan oni mogu ovu sezonu smatrati propalom. Ispali su iz Kupa, u prvenstvu za Juventusom zaostaju 14 bodova, a u osmini finala Lige prvaka čeka ih Barcelona. Juventus s druge strane nastavlja igrati svoju pobjedničku igru bez obzira tko mu je s druge strane. 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.