TALIJANSKO PRVENSTVO

Milan na krilima Balotellija pobijedio Palermo

Nedjelja, 17. ožujka 2013. 17:04 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Napoli - Atlanta 3:2,  Milan - Palermo 2:0, Fiorentina - Genoa 3:2

SERIE A - 29. kolo

MILAN - PALERMO 2:0

Stadion San Siro. Gledatelja: 23.697

Sudac: Sebastiano Peruzzo (Vicenza)

Strijelac: 1:0 Balotelli (8-11m), 2:0 Balotelli (66)

Žuti kartoni: Zapata (Milan), Munoz (Palermo)

MILAN: Abbiati, Abate, Bonera, Zapata, De Sciglio, Flaimini, Montolivo, Muntari, Boateng (81 Traore), Balotelli, El Shaarawy (58 Niang)

PALERMO: Sorrentino, Munoz, Von Bergen, Aronica, Morganella, Arevalo, Donati (82 Viola), Kurtić (72 Fabbrini), Garcia (46 Nelson), Iličić, Dybala

Nedjeljni program 29. kola Serie A ponudio je borbu za drugo mjesto. Uspješni su bili svi pretendenti na tu poziciju. Najuvjerljivije je svoj ispit odradio Milan koji je na San Siru prebolio ispadanje iz Lige prvaka, nadvisivši davljenika Palermo.

Momčadi sa Sicilije presudio je Mario Balotelli, koji je s dva gola Palermo i u 19. uzastopnom gostovanju ostavio bez pobjede. Super Mario nastavio je isplaćivati svoj transfer iz Manchester Cityja, zabivši sedmi puta u samo šest utakmica po dolasku u Milano.

Rossoneri su poveli nakon samo osam minuta igre nakon što je Aronica u svojem šesnaestercu za dres povukao Balotellija, a arbitar Peruzzo bez puno razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je sam Balotelli. Domaćin je pitanje pobjednila otklonio u jeku najvećih napada gostiju. Niang je probio desnu stranu, ubacio pred vrata Palerma, a gostujući vratar Sorrentino je loptu samo odbio do Balotellija, koji ju je iz blizine zakucao u mrežu.

Milanovi suparnici za drugo mjesto puno su teže stigli do domaćih bodova. I Fiorentina i Napoli slavili su rezultatom 3:2. Viole su kod kuće pobijedile Genou, dok je Napoli na krilima dvostrukog strijelca Cavanija nadvisio Atalantu i zadržao drugo mjesto na tablici. Momčad iz Bergama dvaput je stigla do izjednačenja, ali je domaćinu pobjedu osigurao Pandev devet minuta prije kraja. Marko Livaja dobio je posljednjih 25 minuta u redovima gostiju. Igor Budan nije bio u sastavu Atalante. Ante Vukušić odigrao je sat vremena u domaćem porazu Pescare od Chieva (0:2).

Rezultati: Napoli - Atlanta 3:2 (Cavani 4-11m, 65, Pandev 82/Cannavaro 31-ag), Pescara - Chievo 0:2 (Stoian 88, Théréau 90), Milan - Palermo 2:0 (Balotelli 8-11m, 66), Siena - Cagliari 0:0, Fiorentina - Genoa 3:2 (Aquilani 33, Cuadrado 62, Rodriguez 77/Portanova 58, Antonelli 69)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.