Milan podignuo prosjek gledanosti u Italiji, protivnika Rijeke u Europi gledalo 105.000 ljudi

Četvrtak, 07. rujna 2017. 22:13 Napisao/la  SC
Milan podignuo prosjek gledanosti u Italiji, protivnika Rijeke u Europi gledalo 105.000 ljudi

Serie A sve više privlači pažnju gledatelja.

 Podaci na početku sezone vrlo su ohrabrujući, atmosfera oko nogometa podsjeća na najbolje dane talijanske lige s kraja osamdesetih i početka devedesetih prošlog stoljeća.

 U 24 utakmice na početku sezone (20 u Serie A, superkup, te pretkola Lige prvaka i Europske lige) na tribinama je bilo 675.842 gledatelja, što je prosjek 28.160 po utakmici ili porast od čak 28 posto u odnosu na prošlu sezonu.

Prema podacima najveće zasluge za takav porast interesa pripada protivniku Rijeke u Europskoj skupini.

Utakmice Milana protiv Craiove i Shkendije u pretkolima Europske lige na Meazzi je gledalo čak 105.000 ljudi. To znači da će bi Rijeka trebala igrati pred 50.000 gledatelja.

Zanimanje je poraslo otkada je u milanske klubove ušao kineski kapital zbog čega Juventus više ne izglada tako nedoditljivo kao ranijih sezona.

U prva dva kola Serie A na tribinama je bilo 468.417 gledatelja, prošle sezone utakmcie je gledalo 428.341 ljudi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.