Milan postao momčad godine, ostavština Zvonimira Bobana ogleda se na ljestvici

Četvrtak, 24. prosinca 2020. 09:11 Napisao  I. V.

Milan se na kraju 2020. godine u konkurenciji Intera, Juventusa, Napolija i Lazija neočekivano prometnuo u glavnog kandidata za Scudetto

Boban i Ibrahimović
Boban i Ibrahimović

Milan je pobjedom (3:2) protiv Lazija ostao na prvom mjestu Serije A, momčad Milana obilježila je kalendarsku godinu u ligama petice.

Nakon što je Hakan Calhanoglua postigao pogodak za 2:0, Milan je postao prvi klub od 1948. godine koji je u ligama petice postigao najmanje dva gola u 16 uzastopnih ligaških utakmica tijekom jedne kalendarske godine.

Barcelona je 1948. godine po dva pogotka postignula u 18 utakmica LaLige.

Milan je kraj kalendarske godine dočekao kao jedina momčad koja nije doživjela poraz u ligama petice.

Trener Stefano Pioli nakon utakmice protiv Lazija okupio je igrače na središtu igrališta:

- Okupio sam ih da im čestitam Božić, znao sam da će nakon utakmice odmah razbježati kako bi se pridružili svojim obiteljima. Ponosan sam na svoju momčad, igrači rade nešto nevjerojatno. Svi su svjesni svojih kvaliteta, očekujem da ćemo iste stvari vidjeti 2021. Nismo savršeni. Mnogo je stvari koje moramo riješiti. Ne možemo uvijek dominirati u utakmicama što je normalno. Kada to ne radimo, moramo biti kompaktni i strpljivi. Ako bude prilike, pokušat ćemo se pojačati, ali sretan sam zbog ove momčadi. Zadržat ćemo istu strast i odlučnost. Mnogo je mladih igrača koji imaju prostora za napredak, kazao je Pioli na oproštaju od godine.

Zlatan Ibrahimović svakako je najveća klupska zvijezda, fenomenalni 39-godišnji Šveđanin promijenio je mentalitet momčadi otkada je došao u siječnu ove godine.

Njegova izjava je da bi Milan prošle sezone osvojio Scudetto da je došao ranije, ove sezone dobiva drugačiji smisao.

- Šampion poput Zlatana uvijek nedostaje, s njim smo jači na terenu, to je jasno. Svjesni smo toga, naglašava Pioli.

Ibrahimović je ove sezone odigrao samo 6 od 14 utakmica u kojima je postigao čak 10 pogodaka, dvije utakmice nije igrao zbog koronavirusa, zadnjih šest utakmice nije igrao zbog ozljede.

Momčad je u finišu prvoga dijela sezone pokazala da više ne ovisi čak ni o takvom igraču, Milan se na kraju 2020. godine u konkurenciji Intera, Juventusa, Napolija i Lazija neočekivano prometnuo u glavnog kandidata za Scudetto.

Otprilike onako kao što je priželjkivao Zvonimir Boban, kada je zajedno s Paolom Malidinijem počeo slagati momčad oko Piolija i Ibrahimovića.

Boban je otišao zbog sukoba s izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom, koji je prošle sezone namjeravao dovesti njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka i otpisati Zlatana Ibrahimovića.

Gazidis je promijenio odluku pod pritiskom pozitivnih rezultata i navijača, Pioli i Ibrahimović su ostali, Bobana više nema...

Njegova ostavština na kraju kaledarske godine ogleda se na ljestvici!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.