Mike Maignan: Nisam žrtva rasizma. Ja sam Mike, crn i ponosan!

Srijeda, 22. rujna 2021. 11:20 Napisao/la  SC
Mike Maignan
Mike Maignan

Vratar Milana Mike Maignan objavio je priopćenje nakon što je doživio rasističke uvrede na Juventusovom stadionu uoči i tijekom utakmice protiv Juventusa u nedjelju.

Juventusovi ultrasi obećali su identificirati i protjerati onoga tko je odgovoran.

"U nedjelju navečer, na stadionu Allianz, neki navijači Juventusa rasistički su me vrijeđali i pjevali pjesme. Što želite da kažem? Želite li da kažem da je rasizam loš i da su ti navijači glupi? Ne radi se o tome. Nisam prvi i neću biti posljednji igrač koji je to doživjeo. Dokle god budemo  promatrati ono što se događa kao 'izolirane incidente', povijest će se ponavljati. I opet, i opet. Što činimo u borbi protiv rasizma na nogometnom stadionu? Vjerujemo li doista da je učinkovita? Ja sam u klubu koji nastoji biti lider u suprotstavljanju svakoj vrsti diskriminacije. Ali u ovoj borbi moramo biti svi ujedinjeni, to je društveno pitanje veće od nogometa. Znaju li ljudi koji donose odluke kakav je osjećaj čuti uvrede koje nas prikazuju kao životinje? Znaju li što to čini našoj obitelji, našoj rodbini koja jednostavno ne može shvatiti zašto se to stalno događa 2021. godine? Nisam žrtva rasizma. Ja sam Mike, crn i ponosan. Sve dok budemo mogli povisiti glas i napraviti razliku, to ćemo činiti, napisao je Maignan na društvenim mrežama.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.