Medicinski protkol Serie A neće ugroziti liječnike protokole u bolnicama

Četvrtak, 16. travnja 2020. 16:08 Napisao/la  SC
Medicinski protkol Serie A neće ugroziti liječnike protokole u bolnicama

Epidemiolozi i infektolozi sastavljaju protokol Serie A!

Stručnjaci pripremaju program redovitog testiranje svih igrača i osoblja na COVID-19 u slučaju da se sezona nastavi, najvažnije je da protkol Serie A neće naštetiti protkolima lokalnih bolnica.

To znači da broj i kvaliteta testova u bolnicama neće biti ugrožena, jer će protkol Serie A biti financiran iz drugih izvora.

- Ispitivanje igrača iz Serije A nikome neće nanijeti štetu, uskoro će biti više nego dovoljno testova i reagensa za svih, kaže Giovanni Di Perri, direktor odjela specijaliziranog za zarazne bolesti na Sveučilištu u Torinu.

Prije nego što počnu trenirati igrači i osoblje svih klubova ponovo će se testirati, nakon toga kontrole će postati redovite:

- Zatvoreni sustav omogućio bi nam da budemo spremni u roku od dva do tri tjedna. Napravili bismo briseve i krvne pretrage, a zatim ponovno stvorili njihovu nedavnu povijest kontakata, rekao je Di Perri.

Naravno da će medicinski protokol iziskivati znatna sredstva koja će podmiriti savez i klubovi.

U Austriji razmišljaju uvođenje testiranja prije svake utakmice bez gledatelja, organizator bi morao izdvojiti oko 20.000 eura za testove oko 200 službenih osoba.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.