PRESEDAN Max Allegri smijenjen zbog nedoličnog ponašanja tijekom i nakon finala kupa

Subota, 18. svibnja 2024. 10:51 Napisao/la  SC

 Allegrijevo ponašanje je nekompatibilno s vrijednostima Juventusa i ponašanjem svih koji ga predstavljaju, stoji u priopćenju

Max Allegri  smijenjen zbog nedoličnog ponašanja tijekom i nakon finala kupa

Prema najavama Juventus je smijenio trenera Massimiliana Allegrija.

Razlog smjene Juventus je objavio na svojoj stranici, Allegri je smijenjen zbog ponašanja tijekom i nakon finala Coppa Italije koje klub smatra nekompatibilnim s vrijednostima Juventusa i ponašanjem svih koji ga predstavljaju.

Time je Allegri ušao u povijest Juventusa kao prvi trener koji je smijenjen odmah nakon što je osvojio jedan trofej zbog nedoličnog ponašanja i to samo dva kola prije kraja prvenstva.

Allegri ja dvaput bio trener Juventusa, u prvom mandatu također je ušao u klupsku povijest, ali prema rezultatima: osvojio je pet Scudetta.

Drugi je mandat počeo 2021. godine, završio je neslavno taman kada je osvojio prvi trofej.

Allegri je smijen zbog izbezumljenog ponašanja u završnici utakmice i verbalnog napada na novinara Tuttosporta kojemu je fizički prijetio.

Budući da je Juventus namjeravao zahvaliti na suradnji Allegriju na kraju sezone, dojam je da su sada već bivšega trenera izdali živci pod pritiskom zbog neizbježne smjene.

Juventusova odluka komentira se različito, prevladava dojam da je torinski klub iskazao stav velikog kluba koji ne pita koliko stoji zaštita klupskih tekovina.

Allegri je ugovorom vezan do 2025. godine, nakon što je dobio otkaz neće otići bez odštete.

Na kraju sezone mogao je otići sporazumno što bi Juventus financijski lakše podnio.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.