MASSIMO CELLINO Ako UEFA želi pomoći, neka pošalje boce s kisikom i respiratore u Bresciju!

Četvrtak, 02. travnja 2020. 16:09 Napisao/la  SC

Pred neki dan Lolito mi je poručio da ne želimo igrati da bismo se spasili od ispadanja. Nije me briga za ispadanje, prema svemu zaslužili smo ispasti, kaže predsjednik Brescije

Massimo Cellino, predsjednik Brescije
Massimo Cellino, predsjednik Brescije

Predsjednik Brescije Massimo Cellino zagovornik je drugačijeg pristupa nogometu u kojemu trenutačno prevladavaju isključivo interesi najvećih klubova, koji će najviše izgubiti ako se prekinuta sezona ne nastavi:

- Aroganto je i neodgovorno govoriti o nastavku sezone krajem svibnja, moj se pristup temelji isključivo na čuvanju zdavlja i nogometnog sustava. Nakon što smo izgubili ovu sezonu, činimo sve da izgubimo i sljedeću sezonu. Ova sezona trebala bi završiti 30. lipnja, kada se trebaju pripremiti budžeti za iduću sezonu i ugovori s igračima. Većina klubova toliko je arogantna da razmišlja samo o svojim interesima. UEFA ne odlučuje o nastavku prvenstva u Seriji A, o tome odlučuje Italija! Ako se Serie A nastavi, sezona mora završiti do 30. lipnja! Hoće li nas natjerati da igramo svaki drugi dan?! Ako UEFA želi učiniti nešto korisno, neka pošalje boce s kisikom i respiratore u Bresciju! Bili bismo zahvalni na tome. U Bresciji mrtve odvoze kamionima, govori predsjednik zadnjega kluba na ljestvici Serie A.

Predsjednik Lazija Caludio Lotito optužio je Cellina da sabotira nastavak sezone:

- Pred neki dan mi je poručio da ne želimo igrati da bismo se spasili od ispadanja. Iza toga se krije njegova ambicija da osvoji Scudetto. Nije me briga za ispadanje, prema svemu zaslužili smo ispasti, napravio sam neke pogreške. Govorim za dobro nogometa. Ako sezona ne završi u lipnju, morat ćemo mijenjati sva nacionalna i međunarodna pravila: ugovre s igračima, klupske bilance, rokove isplate bankama, prijelazni rok, pripreme za početak nove sezone... Apsolutni kaos! Zbog čega?, znakovito pita Cellino.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.