Massimiliano Allegri prekinuo spekulacije, nakon Juventusa odlazi u inozemstvo

Utorak, 03. travnja 2018. 12:10 Napisao/la  SC

Iako je s Juventusom vezan do 2020. godine, Allegri je neizravno potvrdio medijske spekulacije da će ugovor raskinuti na kraju ove sezone

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri

 

Massimiliano Allegri prekinuo je medijske spekulacije u jeku sezone, trener Juventusa neizravno je izjavio da odrađuje zadnju sezonu na klupi talijanskog prvaka.

Iako je s Juventusom vezan do 2020. godine, sljedeća izjava neizravno je potvrdila medijske spekulacije da će ugovor raskinuti na kraju ove sezone:

- Sigurno ću otići u inozemstvo. Nakon Juventusa završio sam s Italijom, rekao je Allegri za Telegraph.

Tajming nije baš dobar, Allegri je rekao da odlazi uoči utakmice protiv Real Madrida.

Iako je teško očekivati da će iskusni igrači Juventusa negativno reagirati u završnici sezone zato što ih vjerojatno vodi bivši trener, praksa je često pokazala da ovakve izjave trenera mogu podsvjesno izazvati neželjene efekte u svlačionici.

 Allegri se mjesecima spominje kao novi trener Arsenala ili Chelsea.

Poznato je da Arsene Wenger na Emiratesu broji dane do mirovine i da Antonio Conte odlazi sa Stamford Bridgea na kraju sezone.

Conte bi u idućem ciklusu trebao preuzeti talijansku reprezentaciju, službeno nije potvrđeno ni da Conte odlazi, ni da Allegri dolazi...

Allegri se afirmirao na klupi Milana, u sezoni 2010/11 osvojio je zadnju titulu prvaka za milanski klub.

Na klupi Juventusa osvojio je tri titule prvaka, prošle sezone igrao je finale Lige prvaka.

- Nikada neću biti trener koji se fokusira isključivo na taktiku i analize jer se većinom vodim instinktom. Trener svoje odluke treba temeljiti na percepciji, u protivnom bilo bi dovoljno sjediti pred kompjuterom, kao na PlayStationu, kaže Allegri.

Tablice omogućuje Sofascore