Marko Naletilić dobio prestižnu nagradu za doprinos talijanskom nogometu

Srijeda, 09. svibnja 2018. 17:07 Napisao/la  SC
Predrag i Marko Naletilić na Kantridi u društvu Edoarda Reje i Marina Brbića, bivšega trenera i predsjednika Hajduka
Predrag i Marko Naletilić na Kantridi u društvu Edoarda Reje i Marina Brbića, bivšega trenera i predsjednika Hajduka Foto: Lario Tus


Marko Naletilić dobio je nagradu za doprinos talijanskom nogometu, 45-godišnji hrvatski menadžer našao se u uglednom društvu dobitnika nagrade  Premio Maurizio Maestrelli.

Nagrada se dodjeljuje  u 13 kategorija, dobivaju je igrači, treneri, novinari, čelnici, menadžeri...

Prestižnog je karaktera i ima poseban društveni značaj.

Nagrada je dobila ime po Maestrelliu Maurizio, bivšem igraču Lazija, sinu Tommasa Maestrellia, trenera koji je bio prvak s Lazijom.

 Maestrelli Maurizio afirmirao se u radu s djecom i mlađim nogometnim uzrastima, preminuo je od raka u 48. godini.

Naletilić se našao u društvu direktora Rome, sportskog direktora Intera, trenera Sampdorije, dopredsjednika kineskog saveza...

- Ponosan sa jer to je nagrada koju dobivaju značajni ljudi u talijanskom nogometu. Posebna mi je čast što sam jedan od rijetkih stranaca koji primio takvo priznanje, prije mene to su, primjerice, bili argentinski trener Hector Cuper i negdašnji igrač Milana Kaha Kaladze, rekao je Naletilić za SN.

Marko je sin Predraga Naletilića, svojedobno jednog od najznačnijih menadžera u talijanskom, ali i u europskom nogometu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.