×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Lazio slavio u rimskom derbiju, Inter konačno osvojio bod

Nedjelja, 04. ožujka 2012. 16:50 Napisao/la 

U najzanimljivijem susretu 26. kola Serie A, Lazio je svladao Romu 2:1. Inter je na San Siru odigrao 2:2 s Catanijom.

Cinici će reći - konačno. Konačno Inter nije izgubio. Nakon pet uzastopnih poraza u Serie A, u posljednjem susretu 26. kola "nerazzurri" su na San Siru remizirali s Catanijom, 2:2. A bili su nogometaši Claudia Ranierija i ovog puta vrlo blizu nastavka katastrofalne serije. No, ovog puta su se nekako uspjeli "iščupati", iako se dojam i ne mijenja previše, jer Inter igra sramotno...

Gosti iz Catanije vodili su nakon prvog dijela 2:0. Prvo je sjajnom solo akcijom momčad Vincenza Montelle u vodstvo doveo Gomez, a potom je zabio i Izco, premda treba reći kako su gosti drugi gol zabili iz zaleđa. U tim se trenucima otkaz za Ranierija činio kao jedina opcija, jer malotko je vjerovao da se Inter može vratiti.

Na kraju su ipak nekako uspjeli. U osam minuta dvojac "Diego & Diego" je vratio stvari na početak. Forlan je zabio u 71. minuti, Milito u 79. a malobrojni navijači su to doživjeli nevjerojatno emotivno. Skoro kao da se radi o nečem spektakularnom. No, vremena u Interu su sumorna, pa i mrvice dobro dođu...

Najzanimljiviji susret odigran je u Rimu. Ionako "zapaljivi" derbi između Rome i Lazija na rimskom Olimpicu počeo je - eksplozijom tenzija. Već u 9. minuti Miroslav Klose je krenuo prema vratima Rome, Stekelenburg je sekundu zakasnio i umjesto lopte "počistio" njemačkog napadača. Crveni karton i jedanaesterac za Lazio, koji je Hernanes pretvorio u 1:0 za Lazio.

Ipak, bez obzira na igrački deficit "Vučica" se vratila u roku od samo šest minuta. Nakon "flipera" Juana, koji je pogodio gredu, Borini je pucao glavom, a Biava izbio loptu koja je "debelo" prešla gol liniju. Za razliku od susreta Milan - Juventus, pomoćni sudac nije "žmirio" i Roma je poravnala na 1:1.

Držala se Roma s desetoricom koliko je mogla. Ipak, u 62. minuti je popustila koncentracija i kapetan Lazia Mauri je svojim prvim ovosezonskim golom doveo svoju momčad u vodstvo od 2:1. Poravnanje, ali samo po broju igrača u polju, stiglo je u 86. minuti, kada je isključen branič Lazia Scaloni.

Napoli je u Parmi nastavio sjajnu seriju. Do pete uzastopne pobjede u prvenstvu stigli su pogocima koje je producirao duo "Ca-La", Cavani i Lavezzi. Prvo je Cavani u 40. minuti izveo jedanaesterac, Mirante obranio, ali je Urugvajac iz drugog pokušaja zabio za 0:1. Izjednačio je Zaccardo u 77. minuti, a konačan rezultat djelo je Lavezzija, koji je poentirao četiri minute prije kraja. Treba svakako napomenuti kako je Parma oštećena za čisti jedanaesterac, kada je Dossena igrao rukom, ali sudac "nije vidio"...

Pomalo iznenađujuća je "nula" Udinesea na Friuliju, protiv Atalante. Lecce i Genoa su odigrali utakmicu preokreta, na kraju je završilo 2:2. Siena je vrlo uvjerljivo svladala Cagliari sa 3:0, dok je Fiorentina bila bolja od Cesene 2:0, dok je Bologna svladala Novaru 1:0.


SERIE A, 26. kolo: Palermo - Milan 0:4 (Ibrahimović 22', 31', 35', Thiago Silva 58'), Juventus - Chievo 1:1 (De Ceglie 18'/ Drame76'), Parma - Napoli 1:2 (Zaccardo 77'/Cavani 40', Lavezzi 86'), Udinese - Atalanta 0:0, Siena - Cagliari 3:0 (Bogdani 41', Calaio 80', Del Grosso 82'), Fiorentina - Cesena 2:0 (Moras 61' (ag), Nastasić 74'), Lecce - Genoa 2:2 (Muriel 61', Brivio 81'/Sculli 22', 86'), Roma - Lazio 1:2 (Borini 16'/Hernanes 10' -11m, Mauri 62'),Bologna - Novara 1:0 (Acquafresca 83'), Inter - Catania 2:2 (0:1 Gomez 19', 0:2 Izco 38', 1:2 Forlan 71', 2:2 Milito 79')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.