TALIJANSKO PRVENSTVO

Lazio uz pomoć suca pobijedio Cagliari

Subota, 05. siječnja 2013. 23:17 Napisao/la  SC

Utakmice 19. kola: Lazio - Cagliari 2:1 (Konko 79, Candreva 86-11m, Sau 62), Catania - Torino 0:0

SERIE A - 19. kolo

LAZIO - CAGLIARI 2:1

Stadion Olimpico Gledatelja: 40.000

Sudac: Orsato (Schio)

Strijelci: 0:1 Sau (62), 1:1 Konko (79), 2:1 Candreva (86-11m)

Žuti kartoni: Dias (Lazio), Dessena, Agazzi, Conti (Cagliari)

Crveni kartoni: Pulga trener Cagliarija 32 minuta, Agazzi (Cagliari 84 - drugi žuti karton), Cossu (Cagliari 85 - izravni crveni karton zbog prigovora)

LAZIO: Marchetti, Konko, Dias (74 Ciani), Biava, Radu, Mauri, Lulić, Ledesma (74 Floccari), Gonzalez (63 Candreva), Hernanes, Klose

CAGLIARI: Agazzi, Rossettini, Avelar, Del Fabro, Perico, Conti, Dessena (56 Cossu), Nainggolan, Ekdal, Sau (75 Nene), Ibarbo (85 Avramov)

Lazio je imao samo jednu želju u susretu protiv Cagliarija pobjedom sačuvati drugo mjesto neovisno o ishodima nedjeljnih utakmica 19. posljednjeg kola prvoga dijela talijanskog prvenstva. Nogometaši Cagliarija u glavni su grad došli sa sasvim drugim razmišljanjima, jedini cilj bio im je ne izgubiti. No, niti jedan sastav nije računao na činjenicu da će pobjednika odlučiti sudac Orsato. U 84. minuti Mauri je uposlio Klosea koji se našao oči u oči sa Agazzijem i pokušao ga je prebaciti, vratar Cagliarija izašao je na loptu koju njemački reprezentativac nije mogao ponovno uputiti prema golu pa nema niti govora o kaznenom udarcu.

Međutim Orsato ne samo da je pokazao na bijelu točku nego je i pokazao drugi žuti i crveni karton vrataru Cagliarija Agazziju (prvi žuti dobio je 30 sekundi ranije zbog zadržavanja igre). Sa tom se situacijom nikako nije mirio Cossu koji je zaradio izravni crveni karton zbog prigovora dok je Conti bio blaži pa je zaradio samo javnu opomenu. Nakon trominutnog rata na terenu na gol je stao Vlada Avramov a loptu je na bijelu točku stavio Candreva. Vojvođanski vratar pogodio je stranu ali nije uspio zaustaviti precizan udarac za pobjedu Lazija i zadržavanje druge pozicije.

Odigrali su gosti hrabro "južnjački" i u 62. minuti stigli do vodstva. Fantastičan je pogodak postigao Sau, koji je primio loptu na 18 metara, na njega je stidljivo krenuo Dias, a on je opalio i matirao Marchettija za 0:1. Njihova je prednost trajala 17 minuta onda je u 79. na 1:1 poravnao Konko. Korner sa desne strane izveo je Candreva, biava je proslijedio loptu na drugu stativu gdje Konko izvodi izuzetno težak udarac i matirao Agazzija koji nije mogao spriječiti poravnanje. Domaćini su najbolju prigodu propustili iz prekida kada je Brazilac Hernanes u 17. minuti iz slobodnog udarca pogodio stativu.

U prvoj utakmici 19. kola Catania i Torino odigrali su utakmicu bez pogodaka ali sa puno uzbuđenja. Najprije je u 13. minuti isključen branič Catanie Lodi, da bi u 22. minuti domaćini promašili i jedanaesterac jer je Bergessio pogodio prečku.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.