Kup Italije: Milan u nastavku slomio Regginu i izborio četvrtfinalni spektakl s Juventusom

Četvrtak, 13. prosinca 2012. 23:02 Napisao/la  SC

Osmina finala: Milan - Reggina 3:0 (Yepes 51',  Niang 79', Pazzini 81')

 

Talijanski kup, osmina finala

MILAN - REGGINA 3:0

Stadion "Giuseppe Meazza". Gledatelja: 5.000

Sudac: Calvarese

Strijelci:: 1:0 Yepes (51'), 2:0 Niang (79'), 3:0 Pazzini (81')

Žuti kartoni: Strasser (Milan), Bombagi, Freddi (Reggina)

MILAN: Abbiati, Zapata, Antonini, Yepes (85' Acerbi), Abate, Emanuelson, Flamini, Strasser (76' Muntari), Robinho (55' Niang), Pazzini, Krkić.

REGGINA: Facchin, Bergamelli (83' Di Bari), Ely, Freddi, Castiglia, Rizzato, Rizzo, D' Alessandro, Bombagi, Campagnacci (65' Barilla'), Fischnaller (74' Hetemaj).

Ono što je važno i što će se pamtiiti iz ovog susreta jest samo i jedino činjenica da su nogometaši Milana  u osmini finala talijanskog kupa pobijedili drugoligaša Regginu s 3:0 i tako osigurali spektakularni četvrtfinalni okršaj sa Juventusom.  Istini za volju, Milanezi su pružili solidnu igru u nastavku nakon prvog poluvremena u kojemu se nije dogodilo apsolutno ništa vrijedno spomena. Čovjek koji je "načeo" Regginu bio je iskusni Kolumbijac Mario Yepes koji je pogotkom zaključio opsadu gola gostiju koja je trajala tijekom cijele 51. minute. Naime, najprije je Rizzato izbacio sa gol linije loptu u korner nakon pokušaja Robinha glavom na prvoj stativi.

Iz drugog uzastopnog kornera Emanuelson je dao povratnu loptu za Yepesa koji je dolazio iz pozadine Kolumbijac je na putu prema golu preskočio Freddija i matirao do tog trenutka savršenog Facchina. Igrala se 57 minuta kada je Niang koji je u igru ušao samo dvije minute ranije, mogao otkloniti sve dvojbe oko prolaska rossonera među osam najboljih. Nogometaši Reggine na centru su izgubili jednu loptu, uzeo ju je Pazzini i sjurio se prema kaznenom prostoru, na 15 metara od gola uposlio je Nianga koji u trku prolazi Elyja ali mu Facchin sjajno ulazi u udarac i ostaje 1:0. Niang u 68 i posebno Pazzini u 70 minuti mogli su povećati prednost domaćega sastava ali je Facchin odlučio ponijeti epitet igrača utakmice i ostaviti svoju momčad "u igri" do samoga kraja.

Međutim,  u završnih desetak minuta Milan je proigrao i s još dva pogotka na kraju slavio s uvjerljivih 3:0. Niang, koji je bio izuzetno aktivan od ulaska u igru, na kraju je dobru igru uspio okruniti svojim prvijencem u dresu Milana u 79. minuti. Loptu je na centru uzeo Emanuelson i povukao dobrih 40 metara, a potom uposlio 17-godišnjaka koji s ruba kaznenog prostora šalje preciznu looptu uz prvu stativu Facchinova gola. Samo dvije minute kasnije u strijelce se upisao i Giampaolo Pazzini nakon sjajne asistencije Bojana Krkića za konačnih i uvjerljivih 3:0.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.