Kup Italije: Bologna drugi put u tri dana pobijedila Napoli, Kone presudio u nadoknadi

Četvrtak, 20. prosinca 2012. 00:21 Napisao/la  SC

Osmina finala: Napoli - Bologna 1:2 (Cavani 12'/ Pasquato 38',  Kone 90')

 

NAPOLI - BOLOGNA 1:2

Stadion San Paolo Gledatelja: 30.000

Sudac: Doveri (Rim)

Strijelci. 1:0 Cavani (12'), 1:1 Pasquato (38'), 1:2 Kone (90')

Žuti kartoni: Britos, Fernandez, Inler (Napoli), Radaković,Kone (Bologna).

NAPOLI: De Sanctis, Campagnaro, Dossena (82' Insigne), Mesto, Britos, Fernandez (75' Zuniga), Inler, Donadel, El Kaddouri (60' Hamšik), Cavani, Pandev.

BOLOGNA: Stojanović, De Carvalho, Radaković, Sorensen, Abero, Garics, Guarente, Riverola (64' Portanova),Kone, Paponi (71' Veratti), Pasquato.

Samo tri dana nakon što su poraženi na svome stadionu u prvenstvu od Bologne sa 2:3 nogometaši Napolija doživjeli su istu sudbinu od istog protivnika i u osmini finala kupa, s tom razlikom da je ova utakmica završila sa 1:2. Na taj je način Napoli kao branitelj naslova ispao, a Bologna će se za polufinale boriti s milanskim Interom. Prvi puta nakon 20 godina momčad Bologne dogurala je ovako daleko u Kupu i to sa samo dva igrača iz startne postave. Napoli je mijenjao malo i nitko nije sumnjao u ishod ove utakmice posebno nakon Cavanijeva pogotka u 12 minuti. I prije pogotka propustio je domaći sastav tri izgledne uzastopne prigode za pogodak (El Kaddouri, Pandev i Cavani), no Urugvajac je glavom ipak pogodio za 1:0 i okrunio dominaciju Napolija.

Svi igrači Napolija uključujući i trenera Mazzarija tada su pokazali bijele majice sa imenima Cannavara i Grave igrača diskvalificiranih u aferi oko namještanja utakmica. Tada se činilo da će to biti katastrofa Bologne jer je bila očita razlika u kvaliteti. U 21. minuti Cavani pogađa stativu iz slobodnog udarca i to je čini se uspavalo domaći sastav koji je stao i igru prepustio gostima koji su prvi puta zaprijetili u 34 minuti prko Pasquata. Četiri minute kasnije Guarente je dugom loptom "preskočio" očajno postavljenu domaću obranu i Psquato je ostao sam i poodio za 1:1.

Bologna je u nastavku krenula na sve ili ništa i na desetak minuta Garics, Kone i Pasquato činili su se neuhvatljivima za nepokretnu domaću obranu, međutim kod Bologne je bio i ostao problem posljednji pas. Kada je nakon sat vremena igre El Kaddouria zamijenio Hamšika igra Napolija dobila je na živosti. U prigodama su se našli Inler, Pandev i Mesto, ali je sjajno branio 19 godišnji debitant na vratima gostiju Stojanović. Nakon pogrešnog dodavanja unatrag Fernandeza Pasquato je u 74. minuti krenuo sam prema De Sanctisu koji hvata loptu bez prekršaja iako su gosti tražili jedanaesterac.

U 76. minuti Veratti sjajno puca glavom, ali De Sanctis čuva rezultat. U posljednjim minuta Napoli igra s tri napadača, ali Pandev u dva navrata propušta sjajne šanse. Najprije u 84. minuti iz idealne pozicije nakon sjajne asistencije Cavanija, a zatim u 85. minuti pogađa stativu. Minutu kasnije Cavani puca glavom, ali Stojanović fantastično brani, potom u 87 minuti Portanova u kaznenom prostoru ruši Cavanija sudac Doveri ostaje nijem i oštećuje Napoli i naravno po starom nepisanom nogometnom pravilu za sve promašaje stigla je kazna u 91. minuti pogotkom Konea za veliko slavlje hrabrih gostiju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.