KRALJ STRIJELACA Cristiano Ronaldo nastavio rušiti rekorde

Utorak, 21. srpnja 2020. 09:48 Napisao/la  SC

Ronaldo u utakmici protiv Lazija postigao dva pogotka i postao prvi igrač koji je postigao po 50 pogodaka u Seriji A, LaLigi i Premierligi

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Rasprave o tome tko je najbolji nogometaš svih vremena traju vječno isto kao i rasprave o različitim ukusima.

Kada je riječ o najbolje strijelcu u povijesti nogometa, rasprave nema!

Cristiano Ronaldo u utakmici protiv Lazija postigao je dva pogotka i postao prvi igrač koji je postigao 50 pogodaka u Seriji A, LaLigi i Premierligi.

U Premierligi postiao je 84 pogodaka za Manchester United, u LaLigi postigao je 311 pogodaka Real Madrid.

Facinatno je nešto drugo!

Ronalo je 50 pogodaka za Juventus postigao u 61 utakmica, što je još jedan rekord.

Ne postoji igrač u povijesti Serije A koji je brže postigao 50 pogodaka!

Kada su u pitanju Lige petice, treba izdvojiti podatak da je Edin Džeko prije dvije godine prvi uspio postići po 50 pogodaka u trima različitim ligama.

Džeko je zabijao u Bundesligi, Premierligi i Serie A.

Ronaldo se dvama pogocima protv Lazija izjednačio na vrhu liste strijelaca s napadačem istoga kluba Cirom Immobileom, obojica su postignuli po 30 pogodaka.

Do sada se samo jednom u Seriji A dogodilo da su dvojica igrača postigla preko 30 golova, u sezoni 1950/51 to je uspjelo Gunnaru Nordahlu (Milan) i Istvanu Nyersu (Inter).

Do kraja sezone igraju se još četiri kola, sudeći prema rasporedu (pogledajte ljestvicu) Ronaldo igra protiv nešto slabijih obrana od Immobilea, Lazio gostuje kod Verone i Napolija.

Ronaldo će u 35. godini sigurno pokušati srušiti rekord suigrača Gonzala Higuaina, koji je dresu Napolija u sezoni 2015/16 postavio rekord Serije A s 36 pogodaka

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.