Keana rasistički vrijeđali, Allegri tvrdi da vlast ne želi kazniti rasiste na trbinama

Srijeda, 03. travnja 2019. 13:05 Napisao  I. V.

Problem je da vlast to zapravo ne želi napraviti, rekao je trener Juventusa Max Allegri. U prosincu su navijači Intera rasistički vrijeđali stopera Napolija Koulibalyja

Moise Kean
Moise Kean

Italija ima kroničnih problema s rasizom na nogometnim stadionima.

Juventus je u Cagliariju pobijedio 2:0, drugi pogodak postigao je mladi Moises Kean.

Keana su domaći navijači stalno provocirali, a nakon što je pogodak provokativno proslavio pred njima, počeli su ga vrijeđali rasistički.

- Nisam čuo ništa s tribina jer sam bio fokusiran na utakmicu. Potrebna je velika inteligentcija da se nosite s takvim situacijama i ne bi trebali provocirati ljude. To ne znači da treba opravdati ponašanje idiota u publici. Kao i uvijek u životu postoje idioti koji rade glupe stvari i unište sve drugima. Trebamo koristiti kamere, naći one koji to rade i kazniti ih. Vrlo je jednostavno. Treba identificirati počinitelje i suspendirati ih, ali ne na godinu, dvije, nego i doživotno. Imamo potrebnu tehnologiju i da vlasti to žele, napravili bi. Problem je da to zapravo ne žele napraviti, rekao je nakon utakmice trener Juventusa Max Allegri.

U prosincu su navijači Intera rasistički vrijeđali stopera Napolija Koulibalyja, trener Napolija Carlo Ancelotti nekoliko je puta bezuspješno od suca tražio da prekine utakmicu.

Poslije utakmice Ancelotti je izjavio da će idući put povući momčad s terena budući da nitko ne reagira.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.