KAOS U ITALIJI Vlada donijela nove odluke, klubovi zakazali sastanak sa savezom

Ponedjeljak, 02. ožujka 2020. 10:11 Napisao/la  SC

Ako se odgode utakmice 27. kola, nikome nije jasno kada bi se trebale igrati! Slobodnih termina nema, ove sezone prvenstvo završava ranije zbog EP 2020

KAOS U ITALIJI Vlada donijela nove odluke, klubovi zakazali sastanak sa savezom

Klubovi Serije A zakazali su sastanak u Rimu ove srijede, tema sastanka je kaos kojega je izazvala epidemija koronavirusa.

Dojam je da je talijanski savez potpuno izgubio kontrolu nad natjecanjem, odluke od odgodama donose se stihijski.

Talijanska vlada donijela je novu uredbu kojom je naredila odgodu svih sportskih događaja u regijama pogođenim koronavirusom do 8. ožujka!

To znači da se pred gledateljima ne smiju igrati utakmice 27. kola Atalanta - Lazio, Bologna - Juventus, Inter - Sassuolo i Verona - Napoli.

Nakon što je talijanski savez donio odluku da se utakmice 26. kola igraju pred praznim tribinama, odigrano je samo pet utakmica jer su klubovi u izoliranim regijama odbili igrati bez gledatelja.

Fiorentina je već doputovala u Udine, kada je utakmica odgođena.

Ogorčeni čelnici Fiorentine traže refundiranje troškova putovanja (60.000 eura) od saveza, sve su glasniji prijedlozi da se više ne odgađaju samo utakmice u izoliranim regijama nego sve utakmice.

Na ovakav način u velkoj su prednosti klubovi iz regija gdje se normalno živi i igra nogomet.

Utakmice 26. kola trebaju se igrati 13. svibnja, dok se dvije odgođene utakmice 25. kola trebaju igrati 11. ožujka.

Ako se odgode utakmice 27. kola, nikome nije jasno kada bi se trebale igrati!

Slobodnih termina nema, ove sezone prvenstvo završava ranije zbog EP 2020, Inter, Napoli, Atalanta, Juventus i Roma igraju u završnicama europskih natjecanja, Juventus, Milan, Inter i Napoli igraju polufinale kupa...

Uoči sastanka u srijedu čini se da je jedina opcija igrati utakmice pred praznim tribinama.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.