×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Juventus svladao Milan u prvoj utakmici polufinala Kupa

Četvrtak, 09. veljače 2012. 07:14 Napisao/la 

Martin Caceres, povratnik u Juventus nakon epizode u Sevilli, postigao je dva pogotka u pobjedi 2:1 nad Milanom. Jedini strijelac za Milan El Shaarawy.

Definitivno ove sezone Milan ima problema s momčadima koje se tretiraju velikima u Italiji. Novi dokaz stigao je u srijedu navečer. U prvom polufinalnom susretu talijanskog Kupa Juventus je slavio na San Siru sa 2:1. Zvijezda večeri bio je Martin Caceres, koji je prije dvije sezone napustio Juventus i otišao u Sevillu. Ovog siječnja vratio se u Torino, sinoć je debitirao u ovoj sezoni i postigao je dva pogotka, donijevši svojoj momčadi vrijednu pobjedu. Zabio je Urugvajac u 53. i 83. minuti, jedini pogodak za "rossonere" postigao je El Shaarawy u 62. minuti.

- Naravno da sam zadovoljan. I pobjedom i reakcijom igrača koji do sada nisu bili u prvom planu. Prije svega tu mislim na Caceresa, Padoina i Boriella, koji su nam se priključili u siječnju. Posebno je bio impresivan Caceres, ali znali smo njegove kvalitete, zato smo ga i doveli. - rekao je Antonio Conte, trener Juventusa. "Staroj dami" je ovo druga ovosezonska pobjeda nad Milanom, jer su ih već svladali u prvenstvu, s čistih, uvjerljivih 2:0. Možda baš zbog toga trener Milana Massimiliano Allegri sve više djeluje poput patetičnog gubitnika...

- Moramo prihvatiti poraz. Naravno da me peče ovaj poraz, pogotovo zbog prvog gola, kojeg smo primili jako naivno. Ali, ostajemo mirni, ja znam snagu ove momčadi. Imamo puno igrača koji su ozlijeđeni, to se reflektira na našu igru, no moćni smo i živi u svim natjecanjima. Ništa nije izgubljeno. - poručio je Allegri, iako je sve manje onih koji mu vjeruju. Jer, Milan ne izgleda dobro, nema moć, ne pritišće protivnika, nema ideje, kreacije...

Ali, zato ne nedostaje nervoze. Pogotovo kod Zlatana Ibrahimovića, koji je u nedjelju isključen protiv Napolija, pa je protiv Juventusa opet bio "u formi", sukobivši se sa Storarijem, golmanom Juvea. - Napravio je Ibra istu stvar i nadam se da su to kamere zabilježile. - tvrdi Giorgio Chiellini, branič Juvea. Uglavnom, Juventus je slavio u Milanu i otvorio si vrata prema finalu. Uzvratni susret igra se 20. ili 21. ožujka.

Tablice omogućuje Sofascore