×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Juventus slomio Cataniu, Pirlov prvi gol za "Staru damu"

Subota, 18. veljače 2012. 22:16 Napisao/la 

"Stara dama" je na svom stadionu s 3:1 svladala Cataniu. Ovom pobjedom Juve je vratio prvu poziciju na ljestvici, ispred Milana koji igra u nedjelju.

Sjajnu utakmicu 24. kola Serie A odigrali su Juventus i Catania. Vrhunski ritam, šanse s obje strane, publika na "Juventus Areni" mogla je doista uživati. Doduše, ne baš odmah u startu, jer je Barrientos već u 4. minuti fantastičnim udarcem s 20-tak metara poslao loptu u desni kut Buffonova gola za vodstvo Catanie od 1:0. Poprilično šokantan početak za Juve, koji u posljednja dva kola nije uspio uhvatiti pobjedu...

Srećom za "Staru damu", u svojim redovima imaju maestra - Andreu Pirla. Čovjek kojega je Milan otpisao u Juventusu igra vrhunsku sezonu. Ali, do subote nije zabio pogodak. Zapravo, nije ga zabio od listopada 2010. kada je još u dresu "rossonera" zabio famozan gol u Parmi. Ni ovaj protiv Catanije, prvi u dresu Torineza, nije bio loš, dapače. U 22. minuti je Pirlo izveo slobodnjak, filigranski je poslao loptu kraj "živog zida" u mrežu skamenjenog vratara Catanije Košickog za 1:1. Od tog trenutka Juve je jurnuo po vodstvo, ali je upravo Košicki zaustavljao sve pokušaje domaćina.

Istom trasom krenulo se i u nastavku. Juve je dominirao, Catania se povukla, a Košicki je pokupio sve što je trebao. Ključni trenutak, koji je vjerojatno "slomio" utakmicu, dogodio se u 65. minuti kada je Motta (bivši igrač Juventusa) zaradio drugi žuti karton i isključenje. Jedino pitanje? Kada će Catania pasti. Dogodilo se devet minuta nakon isključenja. Do tada sjajni Košicki je na kon kornera Pirla "krenuo u nepoznato", promašio loptu, a Chiellini je zabio za 2:1 i eksploziju veselja na "Juventus Areni". Još je jednom Košicki, koji je prošao put od potencijalnog junaka do konačnog tragičara, darivao Juve. Pokušao je ispucati loptu, ali je "naciljao" Pirla, koji je gurnuo Quagliarellu u čisti zicer. Napadač Juventusa nije imao milosti, zabio je za 3:1.

Juve je tako opet vodeća momčad Serie A, sa dva boda prednosti (49 - 47) ispred Milana. "Rossoneri" u nedjelju igraju u Ceseni i nakon briljantne pobjede nad Arsenalom u Ligi prvaka treba im novi trobod na domaćem "bojištu". A neće biti Pata, Boatenga, Ibrahimovića... "Stara dama" im je bacila rukavicu izazova. Trka velikog dvojca se nastavlja...

- Naravno da sam presretan zbog potogka, ovo mi je prvi u dresu Juventusa. Ali, to nije toliko bitno. Važno je jedino da smo dobili i vratili se na prvu poziciju. Sada čekamo kako će reagirati Milan. U idućem kolu je utakmica velikih emocija za mene, vraćam se na San Siro, protiv Milana igramo utakmicu koja će puno toga reći o borbi za "Scudetto". - rekao je Andrea Pirlo, prvo ime utakmice.

SERIE A, 24. KOLO: Juventus - Catania 3:1 (0:1 Barrientos 4', 1:1 Pirlo 22', 2:1 Chiellini 74', 3:1 Quagliarella 81')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.