Johan Cruyff: Jedino Juventus može spasiti talijanski nogomet, a Mario Balotelli nije dobro odgojen

Utorak, 11. studenog 2014. 16:50 Napisao/la  SC

Talijanski nogomet i talijanska reprezentacija su u krizi, smatra Cruyff

Johan Cruyff uvijek ima zanimljiva stručna stajališta. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena i trener koji je utemeljio školu nogomta u Barceloni, prokomentirao je u talijanskim medijima trenutačnu situaciju u talijanskom nogometu.

- Talijanski nogomet i talijanska reprezentacija su u krizi. Jedino Juventus može spasiti talijanski nogomet i to zato jer klub ima drugačiju filozofiju od klubova u zemlji. Izgradili su stadion, bolje upravljaju novcima, imaju stabilan proračun. Ljudi ne dolaze na stadione samo zbog pobjeda, već i zbog zabave, a to su u Juventusu odavno shvatili, smatra Cruyff.

Bez dlake na jeziku Cruyff je rekao što misli o Mariju Balotelliju:

- Balotelli se ne ponaša lijepo, no moramo se pitati zašto? Problem nije Mario, već način na koji je odgojen. On nije dobio pravilan odgoj niti obrazovanje. Da je odgojen na drugačiji način, ne bi se ovako ponašao, kazao je Cruyff.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.