Ivan Jurić pobijedio Juventus, hrvatski trener ostvario novi podvig na klupi Verone

Subota, 08. veljače 2020. 22:58 Napisao/la  SC

Za hrvatskog trenera još veća je pobjeda ocjena da Verona igra najbolji nogomet u novijoj povijesti

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Verona je pobijedila Juventus!

Ivan Jurić ostvario je novi podvig na klupi Verone, koja je prije nekoliko dana u zaostaloj utakmici osvojila bod (0:0) u Rimu protiv Lazija.

U 23. kolu Verona je uspjela pobijediti Juventus u utakmici nakon koje je momčad aktualnog prvaka morala priznati da je bila nadigrana, posebice u prvom dijelu.

Juićeva igra bez pravog napadača još se jednom pokazala izrazito kvalitetnom, hrvatski stručnjak uspostavio je protok lopte koji je momčad Juventusa držao u podređenoj poziciji većim dijelom prvoga dijela utakmice.

Juventus je isključivo zbog pojedinačne kvalitete stvarao prilike, Ronaldo i Douglas Costa pogodili su okvir gola vratiju domaćina.

Verona je kao momčad ostavila daleko bolji dojam, Kumbulli je VAR poništio pogodak zbog milimetarskog zaleđa.

U drugom dijelu Juventus je uspostavio balans u posjedu lopte iako nije stekao prednost sve do 65. minute, kada je Ronaldo deseti put zaredom na jednoj utakmici Serije A ove sezone postao strijelac.

A onda je momčad Verone iskazala mentalitet pobjednika, Jurićevi igrači nisu ustuknuli.

Naprotiv, i dalje su igrali visoki presing koji je urodio plodom!

Borini je u 76. minuti iskoristio pogrešno dodavanje u zadnjoj liniji Juventusa, oteo je loptu, izašao ispred Szczesnyja i loptu plasirao u mrežu - 1:1.

U 85. minuti Bonucci je u zračnom duelu s Kumbullom igrao rukom što VAR-u nije promaknulo.

Pazzini je sigurnim udarcem s bijele točke pogodio mrežu za veliko slavlje na stadionu Marc'Antonio Bentegodi!

Jurić je protiv Juventusa ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri iako je za hrvatskog trenera još veća pobjeda ocjena da Verona igra najbolji nogomet u novijoj povijesti.

VERONA: Silvestri, Rrahmani, Kumbulla, Gunter, Faraoni, Amrabat, Veloso (58 Verre), Lazović (79 Dimarco), Pessina, Zaccagni (69 Pazzini), Borini

JUVENTUS: Szczesny, Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro, Bentancur (82 De Sciglo), Pjanić, Rabiot, Douglas Costa (72 Ramsey), Higuain (59 Dybala), Ronaldo

Utakmica 23. kola: Verona - Juventus 2:1 (Borini 76, Pazzini 85/Ronaldo 65)

Poredak: Juventus 54, Inter 51 (22), Lazio 50, Atalanta 42, Roma 39, Verona 34, Bologna 33, Cagliari 33 (22),...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.