Ivan Jurić ne želi govoriti o mercatu jer se boji otkaza

Ponedjeljak, 26. listopada 2020. 09:22 Napisao/la  SC

Kad igrate protiv Verone ili Atalante, teško je igrati, jer igraju jedan na jedan po cijelom terenu, forsiraju duele, kaže trener Juventusa Andrea Pirlo

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Verona je u 5. kolu osvojila bod u Torinu (1:1), zadnji put bodove u Torinu osvojila je davne 1988. godine,

Juventus nije uspio pobijediti momčad Ivana Jurića koja je do vodećeg pogotka (Favilli 60) na terenu djelovala bolje od domaćina:

- Mislim da nakon vodstva nismo imali pravu energiju, nismo učinili dovoljno da zadržimo vodstvo. Razočaran sam, imao sam osjećaj da možemo izdržati još neko vrijeme i uzeti sva tri boda. Sat vremena smo djelovali smo bolje. Najbolje je da više ne govorim o tržištu, jer ću dobiti otkaz, ali to su momci rođeni 2000. i 2001. goine, koji se zaista trude i mogu im samo zahvaliti, kazao je Jurić.

Nikola Kalinić igrao je sat vremena:

- Kalinić je daleko od svoje najbolje forme, ali već smo vidjeli da nam može puno pomoći, naglašava Jurić koji je ljutito reagirao na kraju utakmice:

- Netko me  je vrijeđao, zbog toga sam reagirao, što je normalno. Ja sam Balkanac, odmah reagiram, zaključio je Jurić.

Trener Juventusa Andrea Pirlo pronašao je vezu između Verone i Atalante, odnosno između Ivana Jurića i Gian Piera Gasperinija:

- Kad igrate protiv Verone ili Atalante, teško je igrati, jer igraju jedan na jedan po cijelom terenu, forsiraju duele. Radili smo na tome da izbjegnemo njihov visoki pritisak i to je bolje funkcioniralo u drugom poluvremenu. Teško je igrati protiv njih, mogli smo i bolje igrati. Znali smo da će utakmica biti teža nego utakmica u Kijevu, jer Verona ima takav intenzitet. Ne bismo trebali dobiti šamar da se probudimo, kazao je Pirlo. U prvom poluvremenu nije bilo dovoljno agresivnosti, čekali smo ih, ali smo svejedno stvorili šanse. Dobro smo reagirali nakon što su poveli, trebao nam je šamar da se probudimo i počnemo igrati s intenzitetom, kazao je Pirlo.

Poznato je da Jurić slijedi Gasperinijeve ideje u igri, Jurić je bio i igrač i asistent trenera Atalante, koja načinom igre plijeni pažnju stručnjaka i gledatelja.

Verona je u pet utakmica primila samo dva pogotka, osvojila je 8 bodova, bod manje od Juventusa.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.