Antonio Conte slaže momčad budućeg talijanskog prvaka prema engleskim kriterijima

Utorak, 28. siječnja 2020. 17:45 Napisao/la  SC

Conte je trener kojega ne zanima estetika uspjeha, Christian Eriksen peti igrač koji je u Inter stigao iz Premiershipa, Olivier Giroud uskoro može postati šesti

Antonio Conte
Antonio Conte

Antonio Conte stigao je u Inter da bi osvojio Scudetto!

Contea zanimaju samo trofeji i pragmatičan nogomet na najvišeoj razini!

Trostruki talijanski (Juventus) i engleski (Chelsa) prvak, postavio je čelnicima Intera letvicu jako visoko.

Ove sezone naslov prvaka nije prioritet, Juventus je još uvijek objektivno moćniji, priznao je Conte na početku ove sezone.

Iduće sezone više nema alibija, Inter mora postati dovoljno moćan da prekine dominaciju Juventusa koji je osvojio 8 titula prvaka zaredom (Conte 3x, Allegri 5x).

Zanimljivo je da Conte stvara jaki Inter prema kriterijima Premiershipa.

Christian Eriksen je peti igrač koji je u Inter stigao iz engleske Premierlige.

Inter je prošlo ljeto doveo dvojicu igrača iz Manchestera Uniteda: Romelu Lukaku kupljen je za 88 mil. eura, Alexis Sanchez došao je na jednogodišnju posudbu uz napomenu da je godišnje plaćen malo manje od 30 mil. eura.

Ove zime stigla su trojica igrača iz Premirshipa: Ashley Young iz Manchester Uniteda za 1,5 mil eura, Victor Moses došao je na posudbu iz Chelsea, na kraju je Eriksen kupljen za 20 mil. eura od Tottenhama.

Tu nije kraj, Inter još uvijek nastoji dovesti Oliviera Girouda, Chelsea za sada nije prihvatio ponudu od 25 mil. eura.

Conte je trener kojega ne zanima estetika uspjeha, njegov nogomet počiva na snazi i brzini zbog kojih je Premiership postao najbolja nogometna liga na svijetu.

Prošle sezone četiri engleska kluba igrali su u finalima Lige prvaka (Liverpool/Tottenham) i Europske lige (Chelsea/Arsenal), a prvak je postao Manchester City.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.