TALIJANSKO PRVENSTVO

Inter pobijedio Napoli i preuzeo drugo mjesto

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 22:46 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Inter - Napoli 2:1 (Guarín 8, Milito 39/Cavani 53)

SERIE A - 16. kolo

INTER - NAPOLI 2:1

Stadion Giuseppe Meazza. Gledatelja: 65.000

Sudac: Nicola Rizzoli (Modena)

Strijelci: 1:0 Guarín (8), 2:0 Milito (39), 2:1 Cavani (53)

Žuti kartoni: Handanovič, Gargano (Inter), Gamberini, Behrami (Napoli)

INTER: Handanovič, Zanetti, Nagatomo, Pereira, Ranocchia, Juan, Cambiasso, Gargano, Guarín, Cassano (60 Palacio), Milito (74 Coutinho)

NAPOLI: De Sanctis, Gamberini (46 Pandev), Cannavaro, Britos, Behrami, Maggio, Zúniga, Inler (58 Džemaili), Hamšík (83 Mesto), Cavani, Insigne

Nogometaši Intera pobijedili su Napoli u derbiju 16. kola Serie A. Odlična utakmica otišla je na kraju na stranu Milaneza, koji su 11. pobjedom sezone na drugom mjestu ljestvice preskočili Napolitance.

U prvome poluvremenu Napoli je napadao, a Inter zabijao. Domaćin je poveo nakon samo osam minuta igre. Cassano je izveo korner s lijeve strane, a obrana Napolija potpuno je zaboravila na Guarina, koji se prišuljao iz drugog plana i prizemnim udarcem svladao nemoćnog De Sanctisa. Gosti su nakon toga opet zagospodarili terenom, ali nakon što su se ispromašivali Cavani i Insigne, Milito je na asistenciju Guarina šest minuta prije odlaska na odmor Nerazzurre odveo na velikih 2:0.

Gostujući strateg Walter Mazzarri u nastavku je sve karte bacio u napad. U svlačionici je ostavio braniča Gamberinija, te ionako ofenzivnoj postavi dodao još jednog napadača Pandeva. Ipak, do gola je prvi mogao Inter. U petoj minuti nastavka Cassano je "u čvor" zavezao Maggia i lijevom nogom pogodio stativu.

Kazna je stigla tri minute kasnije nakon što je Cavani iz velike gužve napokon pronašao put do Handanovičeve mreže za 11. gol sezone. Do kraja su gosti krenuli u totalnu ofenzivu, ali treći poraz sezone nisu uspjeli izbjeći.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.