Grad Verona namjerava tužiti Marija Balotellija, ministar sporta stao na stranu igrača Brescije

Utorak, 05. studenog 2019. 16:59 Napisao/la  SC
Mario Balotelli
Mario Balotelli

 

Grad Verona najavio je tužbu protiv Marija Balotellija zbog klevete!

Ako se to dogodi, prvi put u povijesti talijanskog nogometa jedan će nogometaš pred sudom dokazivati da nije uvrijedio jedan grad!

Naime, Balotelli je uskovitlao medijsku prašinu nakon utakmice u Veroni, napadač Brescije tvrdi da su ga navijači Verone rasistički vrijeđali.

Balotelli je tijekom utakmice htio otići s terena, tvrdi  da su mu hukali s tribina, nakon utakmice nikoga nije štedio

Suprotno tvrde trener Ivan Jurić, ultrasi Verone, čelnici Verone i gradonačelnik Verone.

Na kraju je o Balotelliju raspravljalo gradsko vijeće, petorica vijećnika predložila su da grad podigne tužbu.

Ministar sporta Vincenzo Spadafora stao je na Balotellijevu stranu, kada je objavio priopćenje u kojemu je zamolio sve strane da smanje strasti:

- Molim Hellas Veronu da osudi ono što se dogodilo i preduzme potrebne korake, posebno u svjetlu onoga što je rekao njihov šef ultrasa. Također pozivam gradonačelnika Verone, koji je negirao da postoje rasističke uvrede i koji je optuživao Balotellija za stvaranje medijskog linča protiv grada, da obrati pažnju na videoisječke i da se distancira od rasističkih pjesama kako bi mogao zaštititi zajednicu koju predstavlja, napisao je ministar.

Disciplinska komisija talijanskog saveza potvrdila je rasističke uvrede, Verona će iduću domaću utakmicu igrati pred jednom zatvorenom tribinom.



Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.