Gian Piero Gasperini: Neću dati ostavku! Moje riječi uvijek se izvrnu i izvuku iz konteksta!

Srijeda, 08. lipnja 2022. 09:08 Napisao/la  SC

Nema opravdanja govoriti o Scudettu ili čak Ligi prvaka, pogotovo kad se zna koliko veliki klubovi mogu investirati. Mi nemamo mjesto za tim stolom, kaže trener Atalante

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini

Gian Piero Gasperini zadnjih nekoliko mjeseci prolazi najteže razdoblje otkada je u Bergamu.

Atalanta je jako pala u nastavku sezone, jedan od vodećih talijanskih klubova sezonu je završio na 8. mjestu, iduće sezone neće igrati europska natjecanja, a donedavno je bio "crna mačka" u Ligi prvaka.

Promijenila se vlasnička struktura, američki investitor Stephen Pagliuca kupio je polovicu dionica od obitelji Percassi, koja je bezuvjetno vjerovala Gasperiniju.

Ovako je Gasperini prokomentirao spekluacije da će podnijeti ostavku:

- Nitko sa mnom ne razgovara, u medijima se svašta objavljuje. Pokušao sam prestati davati intervjue, jer se moje riječi uvijek izvrnu i izvuku iz konteksta. Čak sam pročitao da želim promijeniti 20 igrača u momčadi. To nije istina. Neću dati ostavku!, naglasio je Gasperini i ovako objasnio sportsku politiku posrnulog kluba:

- Prvo trebamo ojačali momčad s nekoliko vrhunskih igrača koji mogu odmah podići razinu, kao što smo učinili s Duvanom Zapatom i Luisom Murielom. Drugo, moramo smanjiti prosjek starosti momčadi, dovoditi profile koji stvaraju profit, u čemu je Atalanta redovito uživala. U suprotnom ćemo samo plutati i nadati se najboljem, klub mora donijeti odluku. Nije to do trenera, tu su direktori, predsjednik, izvršni direktor... Ne možemo početi sezonu i reći da je Liga prvaka naš cilj. Ono što se dogodilo bilo je izvanredno, neočekivano i tu moramo biti jasni. Ako me pitate je li ova momčad dovoljno konkurentna da napravi ono što smo postigli u prošlosti, odgovor je vjerojatno ne. Nema opravdanja govoriti o Scudettu ili čak Ligi prvaka, pogotovo kad se zna koliko veliki klubovi mogu investirati. Mi nemamo mjesto za tim stolom, naglasio je Gasperini.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.