Gian Piero Gasperini kaže da Atalanta vraća nadu da Superliga nije mjerilo vrijednosti

Petak, 10. svibnja 2024. 10:06 Napisao/la  SC
Gian Piero Gasperini kaže da Atalanta vraća nadu da Superliga nije mjerilo vrijednosti

Gian Piero Gasperini smatra da Atalanta postaje svjetli primjer popularizacije temeljnih nogometnih vrijednosti:

- Mislim da će finale biti povijesna prilika, za klub kao što je naš to je zaista nevjerojatno, ali ovo je dobar znak za sve. Čini se da je statistika važna, da je potrebno osnovati europsku Superligu, ali primjer Atalante može dati nadu da je nogomet meritokracija. To je ono što igru čini lijepom, a ne to što ste naslijedili neka genetska prava kroz svoju lozu, kazao je trener finalista Europske lige.

Gasperini je zapravo naglasio sociološki fenomen, Atalanta vraća nadu da se klubovi s malim budžetima mogu boriti za trofeje s bogatim klubovima, sama riječ meritokracija  pretpostavlja vladavinu znanja i sposobnosti naslijeđenim pravima na vlast.

Konkretno, u finalu Europske lige igraju Leverkusen koji ima momčad vrijednu 600 mil. eura i Atalanta koji ima momčad vrijednu 250 mil. eura, klub iz Bergama godinama se nalazi u vrhu talijanskog noogmeta s puno manjim budžetom od najvećih talijanskih klubova.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.